Denizli'nin Kalbi Sarayköy'de Attı!

Denizli'nin Kalbi Sarayköy'de Attı!

Sarayköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Milli Mücadele’ye katılışının 98. yıl dönümü ve 13. Tarım, Kültür Festivali binlerce Sarayköylü’nün katılımıyla gerçekleştirildi.

A+A-

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı festivalin ilk gününde konuşma yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Milli Mücadele ruhu ile o gün Ahmet Şükrü Efendi ‘3 taş alın düşmana atın’ dedi. Biz de onların bize bıraktığı bu toprakları en iyi şekilde geleceğe bırakmak için bir taşın üzerine bir taş daha koyabilmek için çalışacağız” dedi.


Sarayköy Belediyesi tarafından Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye katılışının 98. yıl dönümü ve 13. Tarım, Kültür Festivali düzenlendi. 3 gün boyunca devam edecek olan festivalin ilk günü kortej yürüyüşü ile başladı.  Binlerce Sarayköylü vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntüler oluşturdu.

Kortej yürüyüşü İlçe stadyumundan başlayarak Şehit Hüseyin Kuş Parkında son buldu. Ardından Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye Katılışının 98. yıl dönümü ve 13. Tarım, Kültür Festivali ile Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi temel atma töreni düzenlendi.

Törene Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçe protokolü, meclis üyeleri ve binlerce Sarayköylü katıldı.


Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Bugün bizim bayramımız. Sarayköyümüzün Milli Mücadele’ye katılışının 98. yıl dönümü ve 13. Tarım, Kültür Festivalimizin ilk günü. Sarayköyümüzün Ahmet Şükrü Efendi önderliğinde Kuva-yı Milliyeyi hareketlendiren İzmir Müdafai Hukuk Cemiyeti’ne katılışının 98. yıl dönümündeyiz. O gün Ahmet Şükrü Efendi ‘3 taş alın düşmana atın’ dedi. Biz de o kahramanlıkların ardından bizlere emanet edilen bu topraklara en güzel hizmeti yapmak için bir taşın üzerine bir taş koyabilmek için çalışıyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz 13. Tarım ve Kültür Festivalimizin açılışını ve Sarayköyümüze kazandıracağımız Kültür Merkezimizin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Sarayköyümüzü olabildiğimizce geç kalmış hizmetlerine kavuşturmaya çalışıyoruz. Yoğun bir tempo içinde çalışmalarımız devam ediyor. Sarayköyümüze hizmet etmenin gururunu onurunu yaşıyorum” dedi.

Ardından konuşma yapan Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya ise  Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye katılışının 98. yıl dönümünde yaşadıkları gururu dile getirerek, “13. Tarım, Kültür Festivali açılışı ile Kültür Merkezi temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Sarayköy geçmişten günümüze bakıldığında epeyce yol kat etmeye başlamış. Bugün 3 gün sürecek olan festivalin açılışını yapıyoruz. Bu tür organizasyonlar yapmak zor işlerdir. Bu etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Mükerrem Tokat Anaokulu öğrencileri modern dans, Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları topluluğu ise zeybek gösterisi sundu.

Daha sonra ilçe protokolü Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nin temel atımı için düğmeye bastı.

Daha sonra Belediye Başkanı Özbaş, ilçe protokolü ile çarşı içine kurulan panayırın açılışını yaptı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.