Denizli Ticaret Odası, 780 Girişimci Yetiştirecek

Denizli Ticaret Odası, 780 Girişimci Yetiştirecek

Denizli Ticaret Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Merkez Müdürlüğü işbirliği ile 780 kişilik “Girişimcilik Eğitim Programı” düzenliyor.

A+A-

Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, eğitimlerin 28 Kasım 2016 tarihinde başlayacağını ve 29 Aralık 2017 tarihinde sona ereceğini ifade etti.

Eğitimlerin, Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından her ay 60 kişilik iki gruba verileceğini aktaran Başkan Uğur Erdoğan, “Eğitimlerin her biri 4 gün süreyle 32 saatte tamamlanacak. Toplamında 26 grup halinde 780 kişiye verilecek olan eğitimlerde, girişimcilik fikirleri oluşturma ve test etme, pazarlama, üretim, finans ve iş planı konuları detaylı bir şekilde işlenecek. Eğitim programını tamamlayacak girişimci adayları, hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB’e başvurabilecek. KOSGEB’in onay vermesi durumunda 50 bin TL’ye varan hibe, 100 bin TL’ye varan faizsiz kredi olmak üzere toplamında 150 bin TL’ye varan girişimci desteğinden faydalanabilecekler.” dedi.

Girişimcilik ruhu taşıyan kişilerin, teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Uğur Erdoğan, “İşsizliğe çözüm olarak kendi işinin kurulması ve istihdam sağlanması çok önemlidir. Bizler de girişimci olmak isteyenlere, gerekli eğitim ve destekleri vererek kamunun tahsis ettiği finans kaynaklarına ulaşmalarını sağlayacağız. Girişimcilik projesi sonucunda geleceğe dönük iş fikri ve projeleri olan bir kişi, çalışan veya işsizlik pozisyonundan işveren pozisyonuna geçerek sürdürülebilir işletmeler kuracak ve yanında işçi çalıştırmaya başlayacak. Böylelikle ilimizim istihdamına önemli ölçüde katkı sağlayarak ilimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlanmış olacaktır.” diye konuştu.

Girişimcilik kursuna katılmak isteyen adaylar, www.dto.org.tr/girisimci linkinden veya Denizli Ticaret Odasındaki formları doldurarak başvuru gerçekleştirebilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.