Denizli Ülkü Ocaklarında Ağabeyini Anlattı

Denizli Ülkü Ocaklarında Ağabeyini Anlattı

Denizli Ülkü Ocakları tarafından ölümünün 21. yılında Ali Metin Tokdemir’i anma konferansı düzenlendi.

A+A-

Saltak caddesinde üzerindeki Ocak binasında gerçekleştirilen konferansa, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel, Yazar-Şair Yüksel Çetin Tokdemir ve çok sayıda Ülkücü katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ali Metin Tokdemir’in kardeşi Yazar-Şair Yüksel Çetin Tokdemir, abisinin Ülkücü harekete verdiği hizmetleri anlattı. Todemir, “Abim Ali Metin Tokdemir lise döneminde bu hareketle tanıştı. Saadettin Doğan, mekanı cennet olsun, onu bu hareketle tanıştırdı. 14 yaşından 36 yaşına kadar da bilfiil bu hareketin her evresinde bulundu. Günde belki birkaç saat uykuyla sadece bu davaya “hizmet, hizmet, hizmet” diye koşturdu. Hizmetine Aydın’da ülkü ocaklarında başladı. Rahmetli Başbuğla bayağı bir diyalogları oldu. “Nasıl gidiyor durumlar, seçim çalışmaları” tarzında. “Çok iyi başbuğum, inşallah alacağız, durumlar bayağı iyi” şeklinde bir cevabı olmuş tabii abimin de. Başbuğ da tamam, peki diyor ve arabanın şoförünü gönderiyor. Kaza Başbuğun tahsis ettiği arabada oldu zaten. Kibrit kutularına notlarını yazardı. Çok sayıda kitabı vardı rahmetlinin. Okumuştu hepsini. Peçeteye, otobüs biletine olsun her şeyin üzerine not alırdı” dedi.

 

ALİ METİN TOKDEMİR KİMDİR?

 

21 Haziran 1959 Kelkit doğumlu olan Ali Metin Tokdemir, ilk ve orta öğrenimini Anadolu’nun çeşitli yerlerinde tamamladı. Eskişehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

24 Aralık 1995 seçimlerinde Gümüşhane’den milletvekili adayı oldu. MHP’den milletvekilliğine aday olan Tokdemir, Trabzon Havaalanı’ndan bineceği uçakla Ankara’ya gidecekti. Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Başar köy yakınlarında geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu yaralı olarak Trabzon Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Oradan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edilen Tokdemir, bütün gayretlere karşın kurtarılamayarak, 8 aralık 1995 Cuma günü Hakk’ın rahmetine kavuştu. MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.