Denizli Valiliğinden Önemli Uyarı

Denizli Valiliğinden Önemli Uyarı

Denizli valiliği'nden uyarı: Bunları yapmayan yandı

A+A-

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında 3 ay süreyle OHAL ilan edildiği açıklandı. Türkiye'de Perşembe günü 01.00’ den itibaren (90) gün süreyle Olağanüstü Hal ilan edilmesi  Denizli Valiliği tarafından duyuruldu. Peki OHAL Bizim hayatımızı nasıl etkileyecek, OHAL'de yapılması gerekenler nelerdir? Bu soruların hepsi sitemizde.. 

Denizlili Valiliğinden açıklama şu şekilde:

" Denizli  sakinleri ile İlimize girecek hariçten kişiler için kimlik belirleyici belge taşıma mecburiyeti getirilmiştir. Bu mecburiyete uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre  219 TL.ceza uygulanacaktır.

Ruhsatlı da olsa her nevi silah ve mermilerin taşınması veya nakli yasaklanmıştır.

Her türlü cephaneler, bombalar, tahrip maddeleri, patlayıcı maddeler, radyoaktif maddelere veya yıkıcı, aşındırıcı, yaralayıcı eczalar veya diğer her türlü zehirler, boğucu gazlar veya benzeri maddelerin bulundurulması, hazırlanması, yapılması veya nakli yasaklanmıştır.

Denizli  genelinde güvenliklerinin sağlanması gerekli görülen tesis ve teşekküllerin bulunduğu alanlara girişi veya çıkışı düzenlemek, kayıt altına alma işlemlerinden ilgili Kurum Müdürlüleri sorumlu olacaktır.

Olağanüstü Hal Kanununun ceza hükümleri başlıklı 25. Maddesi 1. Fıkrasının (b) bendi gereğince;

Denizli Valiliği tarafından bu kanun veya diğer kanunlarla verilen yetkilere dayanılarak alınan tedbirlere aykırı hareket edenler, emirleri dinlemeyenler veya istekleri yerine getirilmeyenler veya kimliklerine dair kasten gerçeğe aykırı bilgi verenler veya bilgi vermekten çekinenler, fiilleri başka bir suç oluştursa bile ayrıca bir aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.