Denizli Valiliğinden Önemli Uyarı

Denizli Valiliğinden Önemli Uyarı

Toplumumuzun ortak değerleri arasında yer alan, birlik ve beraberliğimizin en önemli göstergelerinden olan düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması gibi etkinlikler yaz aylarında mevsim şartlarının da elverişli olması sebebi ile daha çok açık alanlarda gerç

A+A-

Açık alanlarda yapılan kutlamalar sırasında; silah ve patlayıcı maddelerin kullanılması, konvoy yapmak suretiyle gürültü, trafiğin tehlikeye düşürülmesi ve çevreye rahatsızlık verilmesi gibi olaylar sıklıkla meydana gelmektedir. Kutlamalar sırasında meydana gelen bu tür olaylar vatandaşlarımız arasında korku, panik ve tedirginliğe yol açtığı gibi, ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan üzücü olaylara da sebebiyet vermektedir.

Denizli Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünün 17.01.2017 tarih ve 82422709.12203.(62700)2017-39 sayılı Valilik Oluru ile Piroteknik Maddelerin bulundurulması, saklanması, kullanımı ile ilgili kararlar alınmıştır.

Bu tür olumsuzlukların önlenebilmesi için kurumlarının il/ilçe uzantılarının sivil toplum kuruluşları ve yerel basının yüksek seviyede iş birliği içinde hareket etmesi vazgeçilmez bir gerçektir.

Bu sebeple;

Düğün, nişan, asker uğurlamaları gibi kutlama yapacak vatandaşlarımızın daha önceden muhakkak surette bağlı bulundukları Polis Merkezi Amirliklerine giderek müracaatta bulunmaları ve Polis Merkezi Amirliklerinde tanzim edilecek bu tür kutlamalarda uyulması gereken kurallarla ilgili (silah, havai fişek, patlayıcı madde atmamak ve attırmamak, gürültü yapmama, çevreyi rahatsız etmemek, trafik düzenini bozucu hareketlerden kaçınmak vb. ) tebligatı imzalamaları gerekmektedir.

Bununla birlikte yapılan bu tür etkinlikler çerçevesinde; yürürlükteki mevzuata aykırı davranışlar tespit edildiğinde adli ve idari (5326 sayılı kanunun 32. ve 36. Maddeleri) yönden işlem tesis edileceğinin bilinmesi gerekmektedir.

Sevinç anlarının üzüntü anlarına dönüşmemesi için tüm halkımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inancımız tamdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.