Denizli’ye Ceviz Fidanı İçin 700 Bin TL

Denizli’ye Ceviz Fidanı İçin 700 Bin TL

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli merkez ve ilçelerinde dikilmek üzere 70.204 adet sertifikalı ceviz fidanı için700 Bin liralık ödeneğin girişimleri sonucu aktarıldığını ve Denizli çiftçilerine ceviz fidanlarının dağıtımının başladığını duy

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’de Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında 2015 yılı dikim sezonu için ihtiyaç olan 700 Bin liralık ödeneğin aktarıldığını ve il tarım müdürlüğü tarafındanceviz fidanlarının dağıtımının yapılmaya başladığını söyledi.

 

Milletvekili Şahin Tin; “Denizli Merkez ve İlçelerinde dikilmek üzere 70.204 adet sertifikalı Ceviz Fidanı dağıtımına başlandı.Türkiye yıllık 30.000 tonun üzerinde kabuklu ceviz ithal ederek önemli miktarda bir parayı yabancı ülkelere vermektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının maddi desteği ile Denizli’de Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında üreticilerinde talepleri dikkate alınarak 2015 yılı dikim sezonu için 70.204 adet sertifikalı ceviz fidanına ihtiyaç duyulmuştur.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğümüzün girişimleriyle hazırlanan proje kapsamında ceviz fidanlarının alımı için 700 Bin lira Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızla, Bakanımız ve Milletvekillerimizlebirlikte yaptığımız görüşmeler neticesinde ilimize aktarımı sağlandı. Bunun neticesinde ceviz fidanları il müdürlüğümüz yetkilerince yapılan anlaşmalar sonucu temin edilerek merkez ve ilçelerimizdeki ceviz üreticilerimize fidanların dağıtımına başlandı. Temin edilen çeşitler arasında chandler, franquatte, fernette ve fernor bulunmaktadır. Söz konusu çeşitlerin belirlenmesinde ilçenin toprak-iklim şartları ve çiftçilerin çeşit üzerindeki kültürleri dikkate alınmıştır. İlimizde dağıtımı yapılan bu ceviz fidanlarıyla birlikte Türkiye’de ceviz üretim alanı olarak Denizli ilk sırada yerini almaktadır. Bu durum Türkiye’nin ceviz ithalatının azalmasına katkı sağlayacak ve Milli ekonomiye önemli ölçüde güç verecektir. Bu alanda gerekli alt yapıyı hazırlığı yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve ilgili kuruluşlarımızın yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.