Denizlide Bylock Operasyonu

Denizlide Bylock Operasyonu

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8 avukat ve 19 abla gözlatına alındı. 3 avukat ise aranıyor

A+A-

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında 11 avukat hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullnadığı tespit edilen avukatlara bu sabah operasyon düzenlendi. Avukatların evlerine ve bürolarına yapılan baskında 8 avukat gözaltına alındı.Evinde ve iş yerinde bulunamayan 3 avukat hakkında ise arama ve yakalama kararı çıkarıldı.

İ.Ü, K.K, S.T S.Y, M.K, M.S.M, Y.S, ve M.S.G isimli avukatların evlerinde ve işyerinde aramalar yapıldı.

Aramaların ardından şüpheli kişiler Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.  

Dördüncü dalga ‘Abla’ oprasyonu  Geçtiğimiz Çarşamba günü ise  FETÖ/PDY’nin hiyerarşik yapısında ‘Abla’  olarak tabir edilen kadın yapılanmasına yönelik operayyon düzenlendi.  

Operasyonda M.E - E.K - A.H.Ç - D.K – F.D – M.Y – A.S – E.B.T – Z.A – B.Ö – F.K – Ş.Ç- S.A – Y.S – Y.T – H.D – R.K – A.K  ve B.K gözaltına alındı. Emniyette işlemleri süren 19 şüpheli kadının işlemlerin ardından adli mercilere sevk edileceği öğrenildi. 

‘Abla’ olarak tabir edilen sorumluların, Denizli İl Ablası, Ev Ablası, Bölge Talebe Mesulü, Büyük Bölge Talebe Mesulü, Eğitim Danışmanı, Belletmen, Ser Rehber, Yurt Müdürü, İmam Hatip Mezun Mesulü gibi görevleri olduğu bilgisine ulaşıldı. 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.