Denizlili Ekin Teknolojiye ABD'den Ödül

Denizlili Ekin Teknolojiye ABD'den Ödül

Denizlili Teknoloji firması,Dünyanın en büyük teknoloji fuarında ödül aldı

A+A-

Ekin Teknoloji, ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan Consumer Electronics Show-CES 2017’ye (Tüketici Elektroniği Fuarı-2017) damgasını vurdu. Tasarım ve mühendislik açısından teknolojiye yön veren ürünlerin ödüllendirildiği CES 2017’de Ekin Teknoloji, CES Innovation Awards Vehicle Intelligence kategorisinde “CES Innovation Awards Honoree” seçildi.

Denizli Babadağlı iş adamı Akif Ekin ve eşi Suzan Ekin tarafından kurulan, dünyada Denizli’yi ve Türkiye’yi başarıyla temsil eden Ekin Teknoloji, bir diğer Denizli Babadağlı firma Vestel ile CES 2017’ye katılan yüzde 100 yerli Türk markaları oldu. Türkiye yazılım ihracatının dörtte birini tek başına gerçekleştiren Ekin Teknoloji, fuarda güvenli şehir teknolojilerini ve akıllı devriye sistemi olan Ekin Bike Patrol’ü tanıttı.

CES 2017’DE BABADAĞLI İKİ MARKA

Bu yıl 50'ncisi düzenlenen CES 2017, 150 ülkeden teknoloji devlerini bir araya getirdi. İnsansız otomobillerin, hava araçlarının, akıllı ev sistemlerinin, kişisel robotların, 8K televizyonların ve giyilebilir teknoloji ürünlerinin sergilendiği ve yoğun ilgi gördüğü fuarda, Ekin Teknoloji güvenli şehir teknolojileri ürünleri ile dikkat çekti.

Fuarda Babadağlı iki Türk markasından biri olarak Türkiye’yi temsil etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Ekin Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin CES 2017’nin yeni anlaşmalar açısından oldukça verimli geçtiğini açıkladı. Akif Ekin, “Yüzde 100 Türk yazılım firması olarak dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2017’de Türkiye’yi temsil etmek ve ödül almak gurur verici. CES’in 50’inci yılında aldığımız bu ödül de başarımızı bir kez daha taçlandırdı. Bu tür fuarlar, güvenli şehir teknoloji alanındaki ürünlerimizi ve yazılımlarımızı tanıtmak, dünyanın her köşesindeki muattaplarımızla temas kurmak için önemli bir fırsat. Biz de bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz”diye konuştu.

MÜHENDİSLİK HARİKASI ‘BIKE PATROL’E YOĞUN İLGİ

Ekin Teknoloji, yüz tanıma, plaka tanıma, hız tespiti, park ihlal tespiti, akıllı kavşak kontrolü, sistem kontrol yazılımları ve tüm bunların birbiriyle entegre çalışmasını sağlayan ‘Güvenli Şehir İşletim Sistemi’ ile “Güvenli Şehir-Safe City” teknolojilerine yön veriyor. Ekin Teknoloji’nin geliştirdiği ürünlerden biri olan ‘Ekin Bike Patrol’ün fuarda yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Akif Ekin şunları söyledi;

“Hareket halindeyken plaka tanıma, park ihlal ve hız ihlal tespiti yapabilen dünyanın ilk ve tek akıllı devriye bisikletini geliştirdik. Bike Patrol tam bir müdendislik harikası. Bike Patrol, bu alandaki birikimimizi yansıttığımız mobil bir denetleme sistemi aynı zamanda. Şehirlerin güvenliğini arttırmak amacıyla Ekin Patrol’ün özelliklerinden esinlenerek bisiklet devriyelerine uygun ve kompakt olarak tasarladık. Bir bisiklete takılan minik bir patrolle, sabit sistemlerin ve araçların kontrol edemediği alanlarda da şüpheli araçları, hız veya park ihlallerini tespit edebiliyoruz. Ekin Bike Patrol, Ekin Teknoloji’nin yurt dışında da çok ilgi gören ürünlerinden biri oldu.”

Ekin Teknoloji geçtiğimiz Kasım ayında da dünyanın en büyük polis fuarı olan Amerika San Diego IACP–International Association of Chiefs of Police’e akıllı devriye sistemi Ekin Patrol’ün yenilenmiş hali ile katılmış, Amerikan polis teşkilatlarının yoğun ilgisiyle karşılaşmıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.