Denizlili Maceracı HAN, Hindistan ve Nepal de

Denizlili Maceracı HAN, Hindistan ve Nepal de

Hollanda'da yaşayan Denizlili gezgin Mehmet Han 8 yıl önce başladığı Dünya turu macerasını bu yılda Hindistan ve Orta Asya'nın mistik, keşfedilmeye bekleyen ülkesi NEPAL'e giderek sürdürdü.

A+A-

Daha önceki yıllarda; Sri Lanka, Peru, Tanzanya, Vietnam, Küba, Amerika, Arap Emirlikleri ve Avrupa'nın tüm başkentlerine seyahat eden Denizli Tavas'lı gezgin Mehmet Han gittiği ülkelerde Denizli'mizi de tanıtıyor ve bununla ilgili kısa filmler de çekiyor.


Gezgin Mehmet Han en son gittiği Hindistan ve Nepal'de de bir birinden güzel görüntü ve fotoğraf kareleri çekerek amatörcede olsa seyahatlerini belgeselleştiriyor. Her yıl farklı bir kıtada farklı bir ülkeye seyahat eden gezgin Mehmet Han, bu yıl gittiği Hindistan'da başta Dünya mirasları listesinde ki muhteşem yapı olan Tac Mahal'ı ve Nepal'de ise Dünyanın en ilginç mekanlarından biri olan, Hinduların öldükleri zaman yakıldığı Pashupatınath Tapınağı'nı gezerek, Hinduların kutsal saydıkları Bagmati Nehri kıyısında nasıl yakıldıklarını gözlemledi.


Sonra aynı tapınakta yaşam süren ülkedeki en üst makama sahip olan Saduları ziyaret ederek onlarla birlikte memleketi Denizli'ye 6980 km öteden selam gönderdi.

Geçen yıl eylül ayında Denizli'de ilk fotoğraf sergisini açan gezgin Mehmet Han, Hindistan ve Nepal fotoğraflarından oluşacak 2. sergisinide çok yakın bir zaman içinde yine Denizli'de açmak istediğini bildirdi


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.