Dev Projenin Temeli Atıldı

Dev Projenin Temeli Atıldı

Pamukkale Belediyesi’nin 16 vizyon projesinden en önemlisi olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

A+A-

18 milyon liraya mal olacak kompleksin 350 bin Denizlilinin bulunduğu bölgeye hizmet vereceğini söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi halkımızın sağlık hizmetine en kısa sürede ulaşmasını sağlayacak. Bu dev proje 2018 yılının ilk aylarında hizmet girecek” dedi.

 

Pamukkale Belediyesi’nin dev projelerinden biri olan “Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi”nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Dokuzkavaklar Mahallesi Zeybek camii yanında yapılacak olan kompleksin açılışına Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ev sahipliği yaparken törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Garnizon Komutanı Yopçu Kur. Al. Gültekin Yaralı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NİN EN ÖNEMLİ PROJESİ

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi”nin 16 vizyon projenin en önemlisi olduğunu ifade ederek başladığı konulmasında, “Bugün bizim için çok özel bir gün. Kurucu belediye başkanı olduğum Pamukkale Belediyesi’nin en önemli projesi için temel atacağız. Sağlık Bakanlığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi el ele vererek halka büyük bir hizmet sunacağız. Arsasını Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği 2 bin 747 metrekarelik bu alanda 7 katlı dev sağlık kompleksi Pamukkale Belediyesi olarak biz yapıp, işletmek üzere Sağlık Bakanlığı’na devredeceğiz. Yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan bu sağlık kompleksi sadece Pamukkale Belediyesi’nde yaşayan vatandaşlarımıza değil tüm Denizli’ye hizmet edecektir. 20 polikliniğin yer alacağı kompleks günde 2 bin kişinin sağlık hizmeti almasını sağlayacak. ‘Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’ Pamukkale ilçesinde 45 mahalleye, Merkezefendi sınırları içinde de 10 mahalleye, yaklaşık 350 bin kişiye sağlık hizmeti sağlayacak. DDH’da günde 7-8 bin kişi poliklinik hizmeti veriyor. Hastane tamamlandığında günde 2 bin kişiye sağlık hizmeti verirken, DDH’nın da yükünü yüzde 30 oranında azaltmış olacak. Bu mega sağlık projesi normal ihale süresine göre 2018 yılının Mayıs ayında tamamlanacak. Ancak biz bunu 2018 yılının ilk aylarına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Biz bu ve bunun gibi projelerimizle halkımızın yaşam standartlarını artırmayı hedefliyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak bilindik belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkıp, sağlık, kültür, eğitim ve her türlü konularda hizmet veriyoruz. ‘Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise bu projenin 3 yıl önce konuşulmaya başlandığını belirterek, “3 yıl önce bu mahallelerde yaşayan halkımızın ısrarları ile büyük bir yer bulmaya çalıştık. Dokuzkavaklar muhtarı Nihat Urhan’ın büyük çabaları ile mevcut alan bulundu. Biz arsayı kamulaştırdık. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise bu hastaneyi yapıp Sağlık Bakanlığı’na devretmeyi üstlendi. Kendisine bunun için teşekkür

ediyorum. Bizler halkın hizmetçisi olan kişiler olarak sizlere verdiğimiz sözleri tutmanın huzurunu yaşıyorum. Kompleksin halkımıza hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu. Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise 14 yıllık Ak Parti iktidarı zamanında hemen her hafta ya açılış ya da temel atma törenleri gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Bugün burada günde 2 bin kişinin sağlık hizmeti alacağı dev bir sağlık kompleksinin temelini atıyoruz. Bu konu büyük özveri gösteren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyorum. Ülkemizin bir çok konuda olduğu gibi sağlık konusunda ne kadar geliştiğini bu ve benzeri tesisler gösteriyor” dedi. Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise bu tür sağlık kompleksleri ile halkın sağlık hizmetine daha kolay ulaşacak olmasının önemine değinerek, “Halkımız artık sağlık hizmetlerine ulaşabiliyor. Ülkemizde Aile Hekimliği sistemi artık oturdu. Hastanelerden önce Aile Hekimleri de kullanılmalı. Böylece daha acil hastaların tedavi görmesini sağlamış oluruz. Bu dev projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada yapılacak olan kompleks halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

 

“BU PROJE TÜRKİYE’DE BİR İLK”

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybeksi ise konuşmasında ‘Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade ederek, “Bizim belediye başkanı olduğumuz zamanlarda bir projeyi hayat geçirmek mümkün olmuyordu. Çünkü bir hizmet yapmak isteseniz hemen ‘bu belediyenin işi değil’ derlerdi. Biz risk alıp bir çok projeyi hayat geçirdik. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de bu önemli proje ile ilke imza attı. Böylece ilk kez bir belediye hastane yapmış oluyor. Arsasını Büyükşehir Belediyesi verirken, Pamukkale Belediyesi 18 milyon lira harcayarak sadece vatandaşın sağlık hizmetine daha çabuk ulaşmasını sağlamak için projeye imza attı. Ben ülkede örneği olmayan bu projenin tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilerek halka hizmet vermesi sağlanacak. Bunun için başta Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin olmak üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. ‘Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin Denizli için çok büyük bir nimet olduğunun altını çizen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Artık eskiden günlerce hastanede muayene, ilaç kuyruğuna girip şifa aranıyordu. Ama Ak Parti, halkın sağlık hizmetine en kısa yoldan ulaşması için sağlıkta önemli devrimler yaptı. Bu komplekste devrimin devamı niteliğinde. Tesisin tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi. Konuşmaların ardından “Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi”nin temeli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın dualarıyla protokol üyeleri tarafından atıldı.

 

 

DOKUZKAVAKLAR SAĞLIK KOMPLEKSİ

 

 

“Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi” Pamukkale Belediyesi’nin 16 vizyon projesinden biri.

Arsasını Büyükşehir Belediyesi temin ederken, yatırımın inşasını Pamukkale Belediyesi yapacak. Sağlık Bakanlığı da iç donanımını gerçekleştirecek. “Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi” 7 katlı olarak planlandı. Toplam kapalı alanı 9 bin 775 metrekaredir. Binada; 20 poliklinik odası planlanmıştır. ‘Dahiliye, genel cerrahi, çocuk, kadın doğum, kulak burun boğaz, Gastroenteroloji, göğüs hastalıkları, Nöroloji, beyin cerrahisi, Üroloji, Ortopedi, Enfeksiyon hastalıkları, Kalp damar cerrahisi, Kardiyoloji, Psikiyatri, cildiye, Fizik tedavi, Nefroloji’ poliklinikleri hizmet verecektir. Çocuk poliklinikleri alanında çocuk oyun alanları planlanmıştır. Ayrıca diğer polikliniklere özgü gerekli müdahale odaları tasarlanmıştır. Son teknolojiye uygun

modern mimari yapıyla yapılacak olan binamızda sedye asansörleri ve yürüyen merdivenler olacaktır. 20 farklı poliklinik hizmetinin yanı sıra tam donanımlı Patoloji laboratuvarı, 400 metrekarelik Fizik Tedavi ünitesi ve aynı zamanda Denizli Devlet Hastanesinde dahi olmayan fizik tedavi havuzu, 650 metrekarelik 30 cihaz kapasiteli diyaliz ünitesi, içinde kemik dansimetri, ultrason, röntgen, BT, MR bulunan kapsamlı görüntüleme hizmetleri, Sterilizasyon ünitesi ve laboratuvarları bulunacak. Bina içinde ise, 112 Acil Müdahale Birimi yer alacak. Burada acil olarak ilk müdahaleler yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.