DGC, EGE Federasyon Üyesi Oldu

DGC, EGE Federasyon Üyesi Oldu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 2. Olağan Genel Kurulu Fethiye’de yapıldı.

A+A-

Genel Kurul’da, Genel Başkan Nuri Kolaylı oy birliği ile güven tazeledi. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda ise Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin Ege Gazeteciler Federasyonu’na üyeliği oybirliğiyle kabul edildi.

DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu’na yedek üye olarak girdi.

Türkiye genelinde 8 federasyon ve bu federasyonlara üye 93 Gazeteciler Cemiyeti ile basın meslek kuruluşunun üst çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun  genel kuruluna 112 delege katıldı.  Divan Başkanlığı’nı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’in yaptığı genel kurulda divan başkan yardımcılığına BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, divan üyeliklerine de Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ile Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen seçildi.

Kongrenin açılışında konuşan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, medya sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti.   Gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan medyanın, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde önemini açıkça ortaya koyduğuna dikkat çeken Kolaylı, “Tüm gücüyle darbe girişiminin karşısında duran Türk basını, darbenin engellenmesinde çok önemli rol oynadı. Bu nedenle basının günümüzde var olan sorunlarının çözülmesi, geniş kitlelerin doğru, tarafsız ve hızlı haber almasının önü açılmalıdır” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.