Doktor adayları beyaz önlük giydi

Doktor adayları beyaz önlük giydi

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenim görmeye başlayan öğrenciler için her yıl geleneksel olarak düzenlenen beyaz önlük töreniyle 276 hekim adayı beyaz önlüklerini giydi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Pamukkale Üniversitesi'nin 54

A+A-

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

PAÜ Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen beyaz önlük giyme törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Genel Sekreter Prof.Dr.Kenan Çoyan, Hastane Başhekimi Prof.Dr.Ali İhsan Bozkurt, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, "Pamukkale Üniversitesi, 54 bin öğrencisi ve 6 bin çalışanı ile 60 bin kişilik büyük bir ailedir. Bu büyük aileye hoş geldiniz. 6 yıl sonra tıp doktoru olarak topluma sağlık hizmeti vermeye başlayacaksınız. Tıp fakültelerinin kuruluşundan bu yana tıbbiyelik ruhu kavramı her zaman var olmuştur. Bu ruh 100 yılı aşkın bir süredir gelen çok önemli bir kavramdır. PAÜ Tıp Fakültesi de kuruluşundan bu yana tıbbiyelilik ruhu ile eğitim ve öğretim veren bir kurumdur" dedi.

 

 Törende Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Sungurtekin, 21. Yüzyılda Cerrahi, Profesyonellik, Etik konulu açılış dersini verdi. Açılış dersinin ardından Tıp Fakültesi'nde bu yıl eğitim öğretime başlayan 276 öğrenci beyaz önlüklerini giydi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.