Dünya Hayvanları Koruma Günü Unutulmadı

Dünya Hayvanları Koruma Günü Unutulmadı

04 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle özel bir program hazırlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu konuda farkındalık oluşturmak için Sokak Hayvanları Kliniğinde sergi açarak çok sayıda öğrenciyi ağırladı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Sokak Hayvanları Kliniğinde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte sokak hayvanlarına yönelik verilen hizmetlerin yer aldığı fotoğraf sergisi açılarak çok sayıda öğrenci ağırlandı. Serginin açılışına Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, Bahçeşehir Koleji, Uğur Koleji ve Ankana Çocuk Evi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesinin sokak hayvanlarına büyük önem verdiğini kaydederek, bu konuda 24 saat hizmet verildiğini söyledi.

Sokak hayvanları sahipsiz değil

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 4 Ekim’de farkındalık yaratmak istediklerini ve bu nedenle bir program düzenlediklerini kaydeden Gökoğlan, “Yaralı, bakıma muhtaç, hasta veya kaza geçirmiş sokak hayvanlarımızı burada koruma altına alıp tedavilerini yapıyoruz. Veteriner hekimlerimiz sokakta yaşayan hayvanları ve yabani hayvanların da her türlü tedavilerini büyük bir titizlik ile yapıyorlar” dedi. Klinikte yapılan tedavinin ardından bakıma muhtaç sokak hayvanlarına beslenme odağında bakılmaya devam edildiğini anlatan Gökoğlan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Denizlimizin ve Türkiye'nin en büyük sokak hayvanı parkını yapıyoruz. Orada hayvanlarımızın bakım ve tedavileri yapılacak, bunun yanında kum ve su havuzları ve padokları ile hizmet verilecek. Evcil hayvanlarımız da bu parktan yararlanabilecekler” diye konuştu.

Öğrenciler kliniği gezdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününün önemini 365 gün boyunca verdikleri hizmetlerle ortaya koyduklarını kaydeden Gökoğlan, “Beklentimiz sokakta gördüğünüz bakıma muhtaç, hasta ya

da yaralı sokak hayvanlarını bizlere getirmeniz ya da bizleri arayarak onlara ulaşmamızı sağlamanızdır" dedi. Konuşmanın arından Gökoğlan, öğrenciler ile birlikte klinikte tedavi olan sokak hayvanları ile çeşitli etkinlik fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi. Kliniği gezen öğrenciler burada bulunan hayvanları da sevme imkanı buldu. Program sonunda öğrencilere Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.