Elektiriğin Olmadığı Yaylalarda FETÖ darbe Girişimi 10 Gün Sonra Duyuldu

Elektiriğin Olmadığı Yaylalarda FETÖ darbe Girişimi 10 Gün Sonra Duyuldu

Giresun'da elektriğin olmadığı yaylada kalan vatandaşlar,Türkiyenin gündemini 10 gün geriden takip edebiliyorlar.Teknolojinin gereği elektirikten mahrum bölge sakinleri,haklarını meşru yollardan ararıyorlar,ama bu güne kadar seslerini duyuramamışlar.

A+A-

Yaylaya elektrik bağlanması için toplanan imza kampanyasına rağmen Bu çağda kara lamba ile karanlığa çözüm buluyorlar.Bir çok haklardan yararlanamıyoruz diye bir bahane öne sürüp dağlara çıkanlara karşı,bu dönemde elektirikten mahrum yaşayanların haklarını meşru yollardan aramaları dönemimizde alkışlanarak takdir edilmesi gereken bir davranış.Bu davranışda görüldüğü gibi meselenin hak arayışı olmadığının açıkca bir isbatıdır.

Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı yaylalarda yaşayan vatandaşlar, yıllardan beri çektikleri elektrik sıkıntısını gidermek için topladıkları imza ile Giresun Valiliği'ne başvurdu.Karadeniz'deki yaylaların çoğunda elektrik olmasına rağmen Giresunun Bulancak yaylalarında hala elektirik olmaması, yaylada yaşayan vatandaşlerımızın gündeme ilişkin bir çok olayı günler sonra haber almalarına yol açıyor.

Böyle olunca da ne radyo,ne televizyon izlenebiliyor, ne de ezan sesi duyabiliyoruz diyen bulancak yaylalarının sakinleri 15 Temmuz'da yaşanan darbeyi bile 10 gün sonra bir çobandan öğrenebildiklerini dile getiriyorlar.''Bu çağda kara lamba ile sorunumuzu gideriyoruz” şeklindede mağduriyetlerini dile getiriyorlar.

'Telefon da çekmiyor'

Bu bölgede bir çok yerde telefonunda çekmediğini,iletişim konusundada büyük sıkıntılar yaşandığını ve bu yüzden çok mağdur olduklarını belirten bölge sakinleri  Aydındere Beldesi ve buraya bağlı yaylalarda telefonların çekmediğini, camilerde ezan okunmadığını belirterek, Hacı Çayır Obası ve bu mevkide bulunan Yörük Yaylası, Semen Yaylası, Asar Yaylası, İn Boynu, Orta Oba, Taş Obası, Demirci Obası, Bozataşı Ovası, Çamur Oba, Sulak Oba, Eski Oba, Pezük Obası, Karagöl Obası, Çakmaklık Obası, Dikmen Obası ve birçok mevkide elektriğin bulunmadığını söyledi.

Dilekçenin son bölümünde, yayla turizminin gelişmesi ve dünyadan haberdar olma adına elektrik verilmesi gerektiği ifade edilerek, “Bizler bu obaların birçoğuna kendi çabalarımızla direk diktik. Elektrik alarak teknolojik imkânlardan faydalanmak istiyoruz. Ülkemizde olan darbe girişimini ve Cumhurbaşkanı'mızın çağrısını 10 gün sonra duyduk” denilerek içinde bulundukları durumu dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.