Elektronik Kimliklere Geçilecek Tarih Açıklandı

Elektronik Kimliklere Geçilecek Tarih Açıklandı

Başbakan Binali Yıldırım açıkladı: Mahallelerde bekçi sistemine geçiliyor. 2017'den itibaren herkese elektronik kimlik verilecek.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, 65. hükümetin 100. gününü anlatırken şunları söyledi:

Operasyonlar sırasında özellikle Diyarbakır, Siirt, Şırnak'ta yapılan çalışmalarda 40 ton uyuşturucu ele geçirildi. Bu bölücü terör örgütü uyuşturucuyu ne yapıyor? Bu kadar içecek hali yok, milleti zehirliyorlar, çocukları zehirliyorlar. Hatta Avrupa'ya götürüyorlar, oradakileri de zehirliyor. Avrupalılar ne zaman akıllanacak ben merak ediyorum. Onlar, onlara sergi açtırmaya devam etsin, bir yandan çocuklarını zehirlemeye terör örgütü de devam ediyor. Buradan bu çağrıyı da o dostlarımıza yapıyoruz. 77 milyon kök kenevir imha edildi. Bu uyuşturucu işine bulaşan 8 bin 561 kişi gözaltına alındı, bunların bir kısmı tutuklandı. Sadece bu uyuşturucunun parasal değeri 4 milyar lira, 4 katrilyon. Bu, bir ayda yapılan operasyonun sonucu.

ELEKTRONİK KİMLİK

2017'den itibaren elektronik kimlik vereceğiz. Bütün vatandaşlarımıza verilecek. Şuanda pilot uygulama yapılıyor.

Dış politikada prensibimiz dostlukları artırmak. Bunun gereğini de yapıyoruz. Türkiye'deki güven ve istikrar bozulursa bölgenin değil dünyanın dengesi bozulur.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.