Eskiden Cennet Gibiydi,Şimdi İse...

Eskiden Cennet Gibiydi,Şimdi İse...

Işıklı gölü can çekişiyor. Çivril’in Işıklı mahallesinde bulunan ve Işıklı gölünün önemli kaynaklarından olan Akgöz mevkii bakımsızlık yüzünden bataklığa dönüştü.

A+A-

10 yıl öncesine kadar Çivril’in önemli mesire ve eğlence alanlarından biri olan Işıklı Akgöz mevki bölgede bulunan eğlence yerlerinin yıkılması ve gölet etrafındaki parkların kapatılmasından sonra kendi haline terk edildi.

Etrafında bulunan eğlence merkezleri ve çay bahçeleri ile üç yıl öncesine kadar canlı ve temiz bir bölge olan saha çay bahçelerinin kapatılmasından sonra bakımsızlıktan bataklığa dönüştü. Alanın günden güne kötüye gittiğini belirten Işıklı Mahallesi sakinleri “üç yıl öncesine kadar burada çay bahçeleri vardı. Bu alanda mekân çalıştıran kişiler buraların bakım ve tadilatını yapıyordu. Dolayısıyla su kenarı temiz ve bakımlıydı” dediler.

ÖNCE GAZİNOLAR KAPATILDI

10 yıl öncesine kadar bölgede bulunan eğlence merkezlerinin faal olduğunu belirten vatandaşlar “10 yıl önce su kenarında gazinolar vardı. Buralarda hareket vardı. Gazinoları suyu kirletiyor diye bu alan daha güzel olacak diye kapattılar. Gazinolar kapanınca buralar virane oldu. Gazinolar varken buralarda çalışanlar etrafı ve suyu temiz tutuyorlardı. Çünkü buradan ekmek yiyorlardı. Her gün gazino dışında Işıklı’ya binlerce insan geliyordu. İnsanlar sünnet olacak çocuğunu gelinin buraya getiriyordu. Ama şimdi sadece büyükbaş hayvanlar geliyor. Etraf çöpten pislikten geçilmiyor” dediler.

ÖNCEDEN TEMİZLENİYORDU

Suyun çıktığı alanın ve gölet’in üç yıl öncesine kadar temizlendiğini belirten vatandaşlar “üç yıl öncesine kadar etraftaki çöpler ile suyun içindeki otlar temizleniyordu. Ama birkaç yıldır temizlik yapılmıyor. Özellikle bu yıl suyun içindeki otlar temizlenmedi ve çok kötü bir görüntü oluştu. Burası eskiden cennet gibiydi şimdi ise bataklık” dediler. Kaynak : Yeşil Çivril Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.