Esnafımızın Önündeki Engelleri Kaldırdık

Esnafımızın Önündeki Engelleri Kaldırdık

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Grubu adına esnaf sorunlarıyla ilgili CHP’nin verdiği önerge üzerinde yaptığı konuşmasında esnaflara sağlanan desteklerin artarak devam edeceğini söyledi. Şahin Tin, “AK Parti döneminde verilen destekler v

A+A-

ESNAFLARA DESTEK ARTARAK SÜRECEK!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, CHP’nin verdiği grup önerisiyle ilgili TBMM Genel Kurulunda AK Parti Grubu adına konuşma yaptı. Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında AK Parti’nin on beş yıllık iktidarları döneminde esnaf ve sanatkârları her zaman desteklediğini ve bu desteğinin de artarak devam edeceğini söyledi. Esnaf ve Sanatkârın ülkenin temel direkleri olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin;  “AK Parti öncesinde geçmiş dönemlerde yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar nedeniyle esnaflarımız hep korku ve tedirginlik içinde ancak günü kurtarmanın derdindelerdi. Enflasyon yüzde 70’lere dayanmış ve esnaflara verilen kredi faiz oranları yüzde 70’lere çıkmış, gecelik faizler yüzde ise 7.500’lere kadar ulaşmıştı. Böyle bir süreç içerisinde esnafların ayakta kalması ve sanatkârların kendi el sanatlarını yapmaları elbette beklenemezdi. Bu sebeple de, o dönemlerde ülkemizin gelişimi ve sanayisi geriye gitmiştir ya da duraklama içerisinde kalmıştır. Oysa AK Parti olarak on beş yıllık süreçte yaptığımız çalışmalar ve verilen destekler, esnaf ve sanatkârlarımızı her alanda daha da güçlü kılmıştır. Esnaflarımız uzun vadeli planlar yapabilir hale gelmişlerdir” dedi.

 

ESNAFIMIZIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRDIK

 

AK Parti hükümetleri döneminde çeşitli kalemler üzerinden esnaflara güçlü destekler verildiğini söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “2002 yılından beri her türlü adımı atıyoruz. Esnaf kredilerinin faiz oranlarını yüzde 6’lara çektik. Enflasyonu yüzde 9’lara düşürdük. Yine son dönemde yılın ilk üç ayını kapsayan sigorta prim ödemesini yıl sonuna erteledik. Esnaflarımıza can suyu niteliğinde her yıl faizsiz, uzun vade ödeme kolaylığı olan kredi imkânları sunduk. 2016 yılında KOSGEB aracılığıyla başlattığımız 50 Bin TL’lik kredi destek paketi 2017 yılında da devam ediyor. Sanatlarımızın ürettiği ürünlerin marka değerini artırmak için sınai mülkiyet kanunu yasal hale getirdik. İŞ-KUR üzerinden sağlanan eleman desteği uygulamasına devam ediliyor. Yeni iş kurmak isteyen genç girişimcilere sağlanan destekler istikrarlı bir şekilde sürüyor. Çek kanununda düzenleme yaptık. E-Ticaretin önünü açtık. KOSGEB ile esnaf ve sanatkârlarımızı bir araya getirerek iş geliştirme imkânlarını genişlettik. Yaklaşık 12,5 milyon vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren Kobi'lere kefalet desteği ve esnafa sicil affı ile yatırımcılara vergi ve harç istisnası sağlayan düzenlemeyi hayata geçirdik” dedi.

 

GÜÇ BİRLİĞİ YAPARAK SORUNLARI AŞTIK

 

Türkiye’nin her alandan saldırıyla karşı karşıya olduğunu ve zor bir dönemden geçildiğini aktaran Milletvekili Şahin Tin; “Bugün ülkemiz zorlu bir süreçten geçmektedir. Ekonomik olarak ülkemize uygulanan baskılar, kurları yükselterek ülkeyi ekonomik bir krize sokmaya dönük adımlar başta olmak üzere her yönden istikrarımıza bir saldırı yapılmaktadır. Yine aynı şekilde, yakın bir zaman diliminde 15 Temmuz darbe girişimini yani bir istila hareketini yaşadık. Türk milleti olarak bugüne kadar bu ve benzeri tehditler karşısında iktidarıyla, muhalefetiyle, halkıyla hep birlikte dimdik durduk. Bundan sonra da yine geleceğimiz söz konusu olduğunda güç birliği yaparak zorlu virajları geride bırakmaya ve sorunların üstesinden gelmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Milletvekili Şahin Tin, ayrıca yaptığı konuşmasında Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında El Bab’da şehit düşen askerlerimize Allah rahmet, yaralılara acil şifa dileyerek, “Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim bize, ülkemize, milletimize, askerimize güç, kuvvet versin; inşallah, iç ve dış tehditlere karşı bizi muzaffer kılsın” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.