Fazıl Say ve Serenad Bağcan büyüledi

Fazıl Say ve Serenad Bağcan büyüledi

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Ege konserleri kapsamında Denizlili hayranlarıyla buluştu. Fazıl Say ve ünlü şairlerin şiirlerini yorumlayan Serenad Bağcan, salonu dolduran Denizlililere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.

A+A-

EGS Park Kültür Merkezi'nde bu akşam sahneye ilk olarak dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say çıktı. Piyanistiyle hayranlarına müzik ziyafeti yaşatan Fazıl Say'a daha sonra ünlü şairlerin şiirlerin yorumlayan Serenad Bağcan'da işlik etti. Say piyanisti, Bağcan ise güçlü yorumuyla Nazım Hikmet'in memleketim şiirini seslendirdi. Konserde, Nazım Hikmet'ten Ömer Hayyam'a, Edip Cansever'den Turgut Uyar'a, Can Yücel, Orhan Veli, Cemal Süreya, Metin Altıok gibi Türkiye edebiyat tarihinin en önemli şairleri Fazıl Say'ın eşsiz besteleri ve Serenad Bağcan'ın etkileyici yorumuyla seslendirildi. Serenad Bağcan konser arasında Nazım Hikmet'i örnek vererek şunları söyledi:

 

"Dünya şairimiz Nazım Hikmet'in vatan hasretiyle yazdığı memleketim şarkıyla başladık. Bir insan düşünün ki düşündüklerinden dolayı yaptıklarında değil düşündüklerinden dolayı 13 yıl hayatını tutsaklıkla geçirsin. Şimdi günümüze baktığımızda aynı uygulamalar aynı şekilde devam ediyor. Ben o zaman kendi kendime soruyorum, hiç mi bir şey değişmiyor ülkemizde, ama değişmeli, bu sahneden memleketini seven iki sanatçı olarak bu değişimin sanatla müzikle olabileceğini düşünüyoruz. Bunu da misyon edindik. Sizlerde bu değişime alkışlarınızla, ilginiz alakanızla, konserlere gelerek katkıda bulunduğunuz için teşekkürler ederiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.