Fetö Davasında 13 Tahliye

Fetö Davasında 13 Tahliye

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) Acıpayam yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 23'ü tutuklu 36 sanığın yargılandığı davanın ara kararında tutuklu 13 sanık tahliye edildi.

A+A-

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, mahkeme heyeti, aralarında memuriyetten ihraç edilen kamu görevlileri ile esnaf ve işçilerin de olduğu 36 kişinin terör örgütü üyeliğinden yargılandığı davanın ara kararında, 23 tutuklu sanıktan 13'ünün tahliyesine karar verdi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Pazartesi başlayan davanın ilk duruşmasında, iddianamenin okunmasından sonra 5 gün süren savunmalar yapıldı. Mahkeme başkanı sanıklara öncelikli olarak FETÖ/PDY’nin yayın organları Zaman Gazetesi, Sızıntı ve Aksiyon gibi dergilere abonelik, Bylock kullanımı, Bank Asya hesapları, sanıkların yurt dışı giriş çıkışları, sohbet toplantılarına katılıp katılmadıkları konularında sorular yöneltilerek, sanıkların savunmalarını aldı.

Duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ilk savunmalarında suçlamaları reddetti. Çoğunluğunu Acıpayam esnafı ve kamu görevlilerinin oluşturduğu sanıklar, örgüte ait gazete ve dergilere abonelikleri olmamasına rağmen ücretsiz olarak bırakıldığını belirttiler. Sanık ve sanık avukatlarının savunma ve tahliye taleplerinin ardından ara karar için duruşmaya ara verildi. Yaklaşık 2 saat süren aranın ardından dün Mahkeme Başkanı  45 maddelik ara kararı açıkladı. Buna göre tutuklu sanıklar Abdi B., Bilgi K., Ferhat C., Hacer Büşra A., Mehmet E., Mehmet Y., Metin S., Muhsin O., Osman Ö., Ömer C., Sezayi S., Meryem K. ve Osman Y.’nin tahliyelerine karar verildi.

Sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.