Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği "Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması" sonuçlandı. 2378 eserin yarıştığı organizasyon kapsamında, Denizli sınırları içindeki doğal, tarihi ve kültürel değerler fotoğraf

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile DEFSAD'ın bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Denizli il sınırları içindeki doğal, tarihi ve kültürel güzellikler ile kentsel ve kırsal yaşamın ön plana çıkarıldığı yarışmaya Türkiye'nin dört bir tarafından gelen 2378 eser katıldı. Denizli'deki doğal, tarihi ve kültürel değerlerin tanıtımını sağlamak, görsel sanatların da gelişimini desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmanın seçici kurulu birbirinden güzel fotoğrafları belirlemede oldukça zorlandı. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Temsilcisi Zafer Gazi Tunalı, fotoğraf sanatçısı Mehmet Bayhan ve Nizami Çubuk, DEFSAD Başkanı Mehmet Çakır ve Photo World Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Gür'ün yaptığı değerlendirmede 2378 eser tek tek incelendi.

 

ÖDÜL TÖRENİ 4 ARALIK'TA

 

Seçici kurulun titizlikle yaptığı değerlendirmede "Doğa" kategorisinde 1. Fikret Yorgancıoğlu, 2. İlknur Boy ve 3. ise Ali Aslan seçildi. "Kentsel" kategoride 1. Emel Güley, 2. Çınar  Yüksel ve 3. de Hüseyin Bostancı oldu. Son olarak "Kırsal" kategoride de 1. Cihan Karaca, 2. Mehmet Müsebbih Ergin ve 3. Tugba Candır'ın eseri seçildi. Her 3 kategoride de 3'er adet mansiyon ve 64 adet esere sergileme ödülü verildi. Her kategorinin birincisine 3.000TL, ikincisine 2.000TL ve üçüncüsüne de 1.000TL ödül verileceği belirtildi. 3'er adet mansiyona 750'şer TL ve sergilemeye değer görülen 20'şer eserin de 150'şer TL ödül alacağı kaydedildi. Yarışmanın ödül töreni 4 Aralık 2015'te yapılacak. Fotoğraf yarışmasında dereceye giren eser ve sahiplerinin listesi ise www.denizli.bel.tr/yarisma internet adresinden görülebilecek.

 

DENİZLİ'NİN DEĞERLERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLİYOR

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl ikincisini düzenledikleri yarışmaya katılan eser sahiplerine teşekkür etti. Denizli’nin farklı noktalarından çekilen eserlerin kentin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini yansıttığını ifade eden Başkan Zolan, "Düzenlediğimiz yarışma ile Denizlimizin güzellikleri fotoğraflanarak ölümsüzleştiriliyor. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her yıl değişik temalarda yarışmamızı sürdürüp  kentimizin güzelliklerini her alanda yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.