Fotoğraflarla Bozdağ’ın Batısına Bir Keşif...

Fotoğraflarla Bozdağ’ın Batısına Bir Keşif...

Barzaovası ve Gireniz vadisi arasında yer alan bu dağ silsilesi olan Bozdağ, Honaz dağından başlayarak batı da Beyağaç ilçesinin kurulu olduğu Eskere Ovasına doğru uzamaktadır.

A+A-

Barzaovası ve Gireniz vadisi arasında yer alan bu dağ silsilesi  olan Bozdağ,  Honaz dağından başlayarak  batı da Beyağaç ilçesinin kurulu olduğu Eskere Ovasına doğru uzamaktadır. Bozdağ’ın bir tarafında Acıpayam’dan aşağılara akan Dalaman çayı ve Gireniz vadisi, diğer yanında  Tavas ve Barzaovası bulunmaktadır.

Bilinenlerin  dışında  farklı bir bakış, farklı bir sunuş ve farklı duygular yaşayıp, gezme, görme, bilgilenme amacıyla  yeni kurulan  gezi  ve yürüyüş grubu olan LAODİKYA GEZİ VE DOĞA YÜRÜYÜŞ   GRUBU  temsilcileri   Kozlar/Bozdağ  bölgesine  önce etüd için ziyaret  ettiler sonra ise keşif  gezisi   düzenlediler. Çünkü Bozdağ deyince ilk akla gelen Kayak merkezi ve kar şenlikleri  olmaktadır.

 Oysa bu değere ilave olarak diğer konuları da gözden kaçırmamak gerek.  Çünkü Bozdağ demek, tarih demek, doğa demek,  kültür ve az bilinen yaşamlar demektir. Bu düşünceyle grup yöneticileri tarafından organize edilen keşif yürüyüşü amaca da hizmet etmiş oldu.

Tavas’a bağlı Kozlar Köyünden  (mahallesinden) dağa doğru çıkış ile başlayan etkinlik İnbaşı  mevkiinden  başladı. Az sayıda katılımcıyla gerçekleştirilen etkinlik gelecekte bu bölgeye yapılacak gezi ve yürüyüş organizasyonları için veri toplamak ve  rota belirleme amaçlıydı. Kozlar köyünden gönüllü olarak rehberlik yapanların eşliğinde hem dağın doğal güzellikleri, hem yolları ve hem de buradaki yaşam hakkında geniş bilgilere ulaşıldı.

Toros Sediri veya  Lübnan Sediri (Cedrus Libani ) olarak bilinen ağaçların Anadolu daki en son doğal yayılış  alanı olarak bilinen bu bölge kendine özel güzellikleri de  bünyesinde barındırmakta. Karaçam-Ardıç ve Sedir ağaçlarının birbiriyle yarıştığı yerlerde bin yıl öncesini düşünüp - hayal etmek  katılımcılara ayrı bir heyecan ve keyif verdi.

Tüm bilgilerin ötesinde ilk kez bölgeye geliyor olmanın heyecanını yaşayan keşif grubu olumsuz hava koşullarına rağmen bir gün boyunca Bozdağın güzelliklerin yaşayıp  farklı hikayeleri dinleme fırsatı da yakaladı.  İlgi duyan tüm doğa sever, tarih ve kültür meraklısı Denizlilileri bu vesile ile beraber olmaya çağırıyoruz. Grubumuz hakkında bilgi edinmek ve etkinliklerimize katılmak isteyenler sosyal medya üzerindeki grup sayfamızdan  bize ulaşabilirler.

Zeki Akakça /Aliihsan Karaalp

Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüşü Grubu

 

Laodikya Gezi ve Doğa Yürüyüş Grubu  doğa, çevre, kırsal yaşam kültürü  ile tarihi mekanları tanıma-tanıtma konularında da etkinlikler düzenlemek, gezi, doğa yürüyüşü ve az bilinen yaşamları görüp  kent yaşayanlarının gündemine taşımak böylelikle kent  kültürüne yeni renkler katmak  amacıyla Zeki Akakça  ve Ali İhsan Karaalp  tarafından kurulmuştur.

Grup  önümüzdeki zaman diliminde  profesyonel  dağcılık ve  doğa sporları faaliyetleri dışında kalan;   gezi, gözlem, doğa yürüyüşü, ve çevre tanıma amaçlı faaliyetler düzenleyerek kent insanıyla paylaşımda bulunmayı planlamaktadır. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.