Fotoğraflarla Yukarıdağdere Kel Kayalar ve Saklıgöl

Fotoğraflarla Yukarıdağdere Kel Kayalar ve Saklıgöl

Yukarı dağderedeki Saklı göl ve Aşağıderedeki Kel kayalar bölgesinin su kaynakları ile mağaraları gidilip görülmeye değer yerler olarak hafızalarımıza kaldı

A+A-

Kış mevsiminin gereği olarak yaşanan  yağmur, kar,  fırtına ve soğuk  sonrası evlerinde kapalı kalan insanların doğaya çıkması ve  nefes almasını sağlamak amacıyla  Laodikya Gezi ve yürüyüş grubu olarak yaptığımız etkinliklere bir yenisini daha ekledik .

Honaz ilçesi Aşağıdağdere ile Yukarıdağdere köyleri (mahalleleri) arasındaki yoldan yürüyerek ulaştığımız  Yukarıdağdere köyünde bulunan Saklı gölü de ziyarete ettik.

 Etkinliğe katılanların doğada olmak, yürümek, yeni yerler görmek gibi isteklerini karşılamak adına yararlı bir faaliyet gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Özellikle Yukarı dağderede bulunan saklı göl buz tutmuş haliyle çok etkileyici güzellikler sunuyordu. İki köyün ortak değeri ise halen sahip oldukları doğal güzelliklerin büyük kısmının bozulmamış olmasıydı.

Her ne kadar Aşağı dağdere köyünde bulunan taş ocağı ve mermer ocağı arasına sıkışmış olan Kelkayalar mevkii gelecek adına fazla umut vermese de alınacak önlemlerle buradaki doğal su kaynaklarının geleceğe taşınacağını umut ediyoruz. Zira burada 3 farklı su kaynağı bulunuyor. Normal içilebilir nitelikli su yanında Pamukkale travertenlerini oluşturan suyun özelliklerini taşıyan bir su kaynağı ve Karahayıttaki kırmızı su ile aynı özellikte bir başka su kaynağı da buradan yeryüzüne çıkıyor.

Yukarı dağderedeki Saklı göl ve Aşağıderedeki  Kel kayalar bölgesinin su kaynakları ile  mağaraları   gidilip görülmeye değer yerler olarak hafızalarımıza kaldı.

Günün sonunda etkinliğe katılan doğa tutkunu katılımcılarımıza sürpriz yaparak kaklık mağarasını ziyaret ettik. Soğuk havanın etkisiyle yer altından yukarıya buhar püskürten Kaklık mağarası görülesi güzelliğini sunarak bizleri selamladı.

Laodikya gezi ve yürüyüş grubu olarak bundan sonraki etkinliklerimizi yine çevremizdeki doğal güzellikler ile tarihi mekanlara ve henüz bozulmamış yaşam kültürü bulunan alanlara devam ettireceğiz.

 

Ali İhsan Karaalp

Laodikya Gezi ve Yürüyüş Grubu sorumlusu

 

Zeki Akakça

Grup Kurucusu

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.