''Yan Yana Omuz Omuza Duracağız''

''Yan Yana Omuz Omuza Duracağız''

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin terörist saldırılarla ilgili basın açıklaması‏

A+A-

Gözü dönmüş hainlerin vahşice saldırdığı 15 temmuz gecesinde gönül coğrafyasındaki mazlumların hamisi durumundaki Türkiye'yi un ufak edemeyen güçler, bu kez de bölücülerin kalleş tuzaklarına umut bağladı. Zannediyorlar ki, patlattıkları bombalar ve günahına girdikleri masum canlarla, ülkede korku ve kaosa yol açacaklar. Türkiye'yi, çağdaş medeniyetler çizgisine uzanan yoldan alakoyacaklar. Oysa ki, halkın takdiri ile iktidara gelenleri, yine ondan başka hiçbir güç yolundan döndüremez!

Ülkemizin bütünlüğü ile milli birlik ve beraberliğimize kastetmiş bu hainlere verilecek en güzel cevap, gerek siyasiler gerekse farklı dünya görüşündeki insanlar olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma paydasında buluşarak, ortak düşmana karşı birlikte tavır alabilmektir.

Vatansever insanımız, şehitlerine olan minnet borcunu parçalanıp dağılmadan, ülke olarak her gün daha da iyiye doğru yol alarak ödemeye çalışacaktır. Biz de iktidar olarak, yine bu bilinçle hareket edeceğiz. Her zaman vatandaşımızın isteğine kulak verecek, her türlü engellemeye rağmen hedefine kilitlenecek ve her gün daha da iyisini yapmak için çaba sarfedeceğiz. Ve eminim ki, tüm siyasi partilerimiz de 15 temmuzdaki kalkışma sonrası ortaya koydukları milli birlik tavrından hiçbir zaman ödün vermeyecek, bizi birbirimize düşürmeye çalışan terörizme karşı yan yana ve omuz omuza duracaktır. Böylelikle, vatan hainlerinin bu yöndeki beklentilerini de kursaklarında bırakacaktır.

Milletimizin başı sağolsun. Terör saldırılarında şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa diliyorum. Bilsinler ki, onların canı pahasına savunduğu bayrağı, geride kalanlar bir an olsun elinden düşürmeyecek; tıpkı onlar gibi canı pahasına savunacak! Allah (cc), birlik ve beraberliğimizi korusun. Kahraman devletimiz ile milletimizi, ebediyen baki kılsın!

 

Nihat ZEYBEKCİ

Ekonomi Bakanı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.