112 Gereksiz Arayana Para Cezası

112 Gereksiz Arayana Para Cezası

Sağlık, emniyet, jandarma ve itfaiye başta olmak üzere acil çağrıların tek çatı altında toplandığı 112 Acil Çağrı Merkezi’nde (AÇM) Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında koordinasyon kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıda; 112 Acil Çağrı Merkezi telef

A+A-

112 Acil Çağrı Merkezinde düzenlenen toplantıya; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Kemal İnan, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, AFAD İl Müdürü Recep Demirci, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Dr. Zeliha Yıldırım ile Koordinasyon Kurulu Üyeleri katıldı.

 

Toplantı 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Dr. Zeliha Yıldırım’ın Merkez ile ilgili sunumu ile başladı. Merkeze gelen çağrı sayısının geçtiğimiz yıl 97.150 iken bu yıl 83.940’a düştüğünü söyleyen Yıldırım, çağrıların ilgili birimlere daha hızlı yönlendirilebilmesi amacıyla çağrı kodlama ve çağrı butonu sistemine geçilmesi ilgili veri ve donelerle planlama yaptıklarını söyledi. Aylık ortalama 9.054 vaka sayısının olduğunu belirten Dr. Zeliha Yıldırım, en çok vakanın sağlığa geldiğini aktardı. Merkezde görev yapan personelin eğitim çalışmalarını ara vermeden sürdürdüğünü vurgulayan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Dr. Zeliha Yıldırım, Kamu Kurumlarına yönelik olarak 2016 yılında yapılan 14 eğitimde 348 kişiye, okullarda ise 6255 öğrenciye eğitim verildiğini sözlerine ekledi.

 

Toplantıda; özellikle Merkeze gelen gereksiz aramalar ve asılsız ihbarlar üzerinde duran Vali Dr. Ahmet Altıparmak, bu arama ve ihbarların cezasız kalmaması gerektiğini söyledi. Asılsız ihbar ve gereksiz aramaların önlenmesinde uygulamanın; birinci aşamada kişilerin uyarılması, ikinci aşamada idari işlem başlatılması, üçüncü aşamada ise adli sürecin başlatılması talimatını veren Vali Altıparmak, bu kişilerin yaptıkları arama üzerinden kurum tutanağı tutularak telefon, isim ve adres tespitinin hızlı bir şekilde yapılıp Kabahatler Kanununa göre ceza uygulanmasını söyledi.

 

Vali Altıparmak, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Dr. Zeliha Yıldırım’ın gündeme getirdiği çağrı kodlama ve çağrı butonu sisteminin hayata geçirilebilmesi konusu ile gereksiz aramaların önüne geçilebilmesi için idari yaptırımda bulunulmak üzere arama yapan numaraya ait adres ve isim bilgilerinin sistemden görülebilmesi konularında kurul kararı alınarak Bakanlığa sunulmasını söyledi.

 

İl genelinde bulunan 112 istasyonları ve itfaiye gibi acil durum bildirilebilecek kurumların yer tespiti ve araçların hareketlerinin görülebileceği, takibinin yapılabileceği güncel bir haritanın hazırlanması talimatını da veren Vali Dr. Ahmet Altıparmak, AFAD Similasyon TIR’ının sıklıkla Denizli’ye getirilerek özellikle fay hattı üzerinde bulunan Pamukkale ilçesinden başlamak üzere okullardaki öğrencilere sanal deprem anının gösterilerek deprem sırasında neler yapmaları gerektiğinin öğretilmesini istedi.

 

Olası bir afet anında Denizli’nin Muğla ili ile eşleştirilen bir kent olduğunu dile getiren Vali Altıparmak, “Muğla’da acil durum anında sistemin çökmesi durumunda Denizli’nin Muğla’ya müdahale edebilmesi, tam tersi durumda da Muğla’nın Denizli’ye yardım etmesi için sistemlerin karşılıklı olarak yüklenmesi gerekiyor. Bu durumun en kısa zamanda gerçekleştirilmesi gerekiyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.