92 Yaşında, 97 Eşi 185 Çocuğu Var

92 Yaşında, 97 Eşi 185 Çocuğu Var

Nijerya'da yaşayan 92 yaşındaki, 97 eşli ve 185 çocuk sahibi Muhammed Bello Ebubekir, hakkında çıkan ölüm iddialarını yalanladı.Kaynak: 92 yaşında, 97 eşi 185 çocuğu var

A+A-

Nijerya'nın Niger Eyaleti'nin Bida kasabasında yaşayan 97 yaşındaki Muhammed Bello Ebubekir, hakkında çıkan 'geçirdiği hastalığın ardından hayatını kaybetti' şeklindeki iddiaları yalanladı.

Nijerya'da yayınlanan Vanguard gazetesine konuşan Ebubekir, "Gayet sağlıklı ve dinç olarak hâlâ yaşıyorum. Hakkımda çıkan dedikodular asılsız ve Tanrı'nın benim için yaptıklarına ve yapmaya devam ettiği şeyleri kıskananların işi" ifadelerini kullandı.

'Yaptığım ilahi bir şey'

Ebubekir ayrıca çokeşli ailesini daha da genişletmeye niyetli olduğunu açıkladı: "Yaptığım ilahi bir şey. Bu bir görev ve bunu ömrümün sonuna kadar devam edeceğim." Bu arada şimdiye kadar 107 evlilik yaşayan Ebubekir'in 10 eşinden de boşandığı gelen bilgiler arasında.

84 yaşında 86 eşi vardı

2008 yılında 'henüz' 84 yaşındayken sahip olduğu 86 eşiyle haberlere konu olan Ebubekir eşlerinin sayısı yüzünden şeriat mahkemesi tarafından uyarı almıştı. Şeriat kurallarına göre bir erkek sadece dört kadınla evlenebilir. Ebubekir'in yaşadığı ve Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Niger eyaletinde 2000 yılından bu yana şeriat kuralları uygulanıyor.

İdam cezasıyla yargılanacağı konusunda uyarılmıştı

8 yıl önce, Nijerya'da şeriat mahkemesi 86 karısı olan Nijeryalı Muhammed Bello Ebubekir'i uyarmıştı. Şeriat kurallarına göre bir erkek sadece 4 kadınla evlenebilir. 84 yaşındaki Nijeryalı Ebubekir eşlerinin sayısını 4'e düşürmezse idam cezasıyla yargılanacak.

Ebubekir'in yaşadığı ve Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Nijer Bölgesi'nde 2000 yılından bu yana şeriat kuralları uygulanıyo

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.