93.Kuruluş Yıldönümü‏

93.Kuruluş Yıldönümü‏

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi ve bir mensubu olmaktan onur duyduğumuz Partimizin kuruluş yıldönümünü ilk günkü heyecan ve gururla kutluyoruz. 

A+A-

Çok Değerli Dava Arkadaşlarım; 

Bundan 93 yıl önce 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan ve Türkiye ‘de çağdaşlığın, özgürlüğün, hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin yılmaz savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi ve bir mensubu olmaktan onur duyduğumuz Partimizin kuruluş yıldönümünü ilk günkü heyecan ve gururla kutluyoruz. 

Cumhuriyet Halk Partisi, sadece bir Siyasi Parti değil, aynı zamanda özgür, laik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Dünyada eşine ve benzerine az rastlanacak kadar köklü bir geçmişe sahiptir. Kuruluşundan itibaren uzun yıllar Devletimizi yönetmiş, köklü reformlar sağlamış, uygar ve çağdaş devrimlere imza atmış şanlı bir Partidir.93 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk  ve Arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin değişim ve gelişiminin ana kaynağı, çağdaşlığın ve uygarlığın simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘’Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi diğeri Türkiye Cumhuriyeti'dir'’ diyerek Partimizin, Milletimiz ve Ülkemiz için önemini çok net bir şekilde ifade etmiştir. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 93 yıl önce Emperyalist güçlere karşı başlattığı savaş ve mücadele bugün de tüm kararlılığı ile halen devam etmektedir, Vatanımız ve Milletimiz, özgür, laik ve demokratik bir Türkiye’ye ulaşıncaya kadar da devam edecektir. Ülkemiz, son yıllarda iktidar da olan AKP’nin yürüttüğü gerici, yandaş ve savaşçı politikalar yüzünden bölgede en sorunlu ülkelerden birisi haline gelmiştir. Öyle ki; şehit haberinin gelmediği, acıların dinmediği, gözyaşlarının bitmediği gün yaşanmamaktadır. İnsanlarımız evinden sokağa çıkıp, gezecek cesareti bulamamakta, karanlık ve karamsar günlerin ne gün biteceğini endişe ile beklemektedir. Ne evladını askere gönderen ana baba ne de evladını okumaya gönderen ana baba huzurludur. İşte bugün Emperyalizmin temsilcisi rolünü üstlenenler Türkiye’yi hızla bir çıkmazın içine sürüklemektedirler. Yurtta sulh, cihanda sulh felsefesini benimseyen tüm Cumhuriyet Halk Partililer bu kötü gidişe mutlaka dur diyecek ve dünde olduğu gibi bugün de yaşanan bu girdabı birlik ve beraberlik içinde çözecek ve aydınlık yarınlara kavuşmak üzere çıktığımız bu ulvi yolda Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri bizlerin de ilkesi ve duruşu olacaktır. 

Bu güzel Vatanımızın kurulduğu günden bugüne kadar canıyla, kanıyla bedel ödeyen Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. 

Cumhuriyet Halk Partimizin 93. Kuruluş yıldönümünde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarına ve 93 yıl boyunca Vatana ve Millete hizmet için mücadele eden tüm Yöneticilerine ve özgürlüğün egemen olması için cansiperane emek veren cefâkar tüm Cumhuriyet Halk Partililerimize şükranlarımızı, saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz.  

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti… 

SAYGILARIMIZLA 

HAŞİM TEOMAN SANCAR            

CHP DENİZLİ İL BAŞKANI  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.