Adil Beştaş Evi Büyükşehir İle Hayat buluyor!

Adil Beştaş Evi Büyükşehir İle Hayat buluyor!

Denizli’nin tarihine tanıklık etmiş binaları yeniden kente kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Adil Beştaş Evi’nde de restorasyon çalışmalarına başladı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Projesi kapsamında başlatılan çalışma ile yıkılmaya yüz tutmuş 10 adet tarihi bina daha yok olmaktan kurtarılacak.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarihi binalarda yürüttüğü restorasyon çalışmalarıyla kentin tarihi zenginliklerini eski ihtişamına kavuşturarak Denizlililerin hizmetine sunuyor. Daha önce Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı, Merzeci Un Fabrikası, Cezmi Ökten Evi ve Necdet Bilge Evi gibi tarihi yapıları kente kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Adil Beştaş Evi’nde de restorasyon çalışmalarına başladı. 1950’li yıllarda moloz taş ve tuğla malzeme kullanılarak almaşık duvar tekniği ile inşa edilen ve uzun yıllar harabe şeklinde yıkılmayı bekleyen bina Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Bina restorasyon çalışmalarının ardından diğer tarihi yapılar gibi Denizli halkının hizmetine sunulacak.

 

“Şehrin en kıymetli mirasları”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin tarihi dokusunu gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirterek, “Belediyelerin hizmet alanı sadece alt ve üst yapı gibi çalışmalarla sınırlı değildir. Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel ve tarihi değerlerimize sahip çıkmak önemli önceliklerimizden biridir. Bu kapsamda pek çok tarihi yapıyı yok olmaktan kurtararak şehir yaşamına kazandırdık. Tarihi Adil Beştaş Evi’nde başlattığımız restorasyon çalışmalarımızı da kısa bir sürede tamamlayarak, halkımızın hizmetine kazandıracağız. Tarihi yapılar bir şehrin en kıymetli miraslarıdır. Bu bilinçle Denizli’deki tarihi yapıları aslına uygun bir şekilde restore ederek kentimizin zenginlikleri arasına katıyoruz” dedi.

 

121 Dev Proje ile 10 tarihi bina daha

 

Denizli'nin tarihi değerlerine yönelik yaptığı çalışmalar ile Türkiye'ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2016-2017 Eylem Planı ile 10 adet tarihi binayı daha kente kazandıracak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Projesi kapsamında Adil Beştaş Evi, Cezmi Ökten Evi 1, Bayram Özkan Evi ve Güney Hükümet Konağı ve Lojmanı'nın restorasyon çalışmaları yapılacak. Ayrıca Buldan, Tavas, Sarayköy, Çal, Çivril ve Babadağ ilçelerinde de 6 adet tescilli yapının kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.