Adnan Başkan Çok Acı Konuştu!

Adnan Başkan Çok Acı Konuştu!

Denizli Süper Amatör Lig ekiplerinden Çal Belediyespor’un Başkanı Adnan Tatar, mevcut eğitim sistemiyle Türkiye’nin başarılı sporcu yetiştirme şansının az olduğunu söyleyerek, “Tüm spor kulüpleri mevcut eğitim sisteminden dertli. Çoğun dersler ve sınavlar

A+A-

Çal Belediyespor’un alt yapısında oynayan bazı oyuncuların deplasman maçlarına yoğun derslerinden ötürü gitmediğini, aynı sorunu bir çok takımın yaşadığını söyleyen Adnan Tatar, “Olimpiyatlarda dökülüyoruz. Alt yapılardan oyuncu yetişmiyor. Spor yapan bir çok öğrenci, sporu bırakmak zorunda kalabiliyor. Çünkü, spor maalesef toplumda çok değer görmüyor. Öncelik dersler oluyor. Böyle olunca da eğitimsiz sporcu sayısı artıyor. Tüm spor kulüpleri mevcut eğitim sisteminden dertli. Çoğun dersler ve sınavlar nedeniyle çocuklarımız spor ile eğitim arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Bu sistem böyle devam edemez. Başarılı insanlar yetiştirmek için öncelikle başarılı sporcular yetiştirebilmeliyiz” dedi.

Çal Belediyespor Başkanı Tatar, Hollanda, İsviçre, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin eğitim sisteminin iyi irdelenip, spor ile eğitimi nasıl bir arada başarıyla organize ettiklerinin iyi analiz edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.