Bakan Zeybekci İle Vekil Tin Tataristan'da

Bakan Zeybekci İle Vekil Tin Tataristan'da

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'un daveti üzerine bazı temaslarda bulunmak üzere aralarında Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in de bulunduğu bir heyetle, Tataristan’a gitti. Trakya Cam'ın Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi'

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi uçaktan iner inmez Cumhurbaşkanı Minnihanov ile Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım karşıladı. Karşılamada, geleneksel Tatar kıyafetli, ellerinde meşhur "çakçak" tatlısı bulunan kızlar da yer aldı.

Başkent Kazan'da Minnihanov ile ikili bir görüşme yapan Zeybekci, ardından Trakya Glass Rus firmasının yeni fabrikasının açılış törenine katıldı. Ardından da Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi'nde ikinci etabı faaliyete geçen Kastamonu Entegre ile kısa süre önce faaliyete geçen Dizayn Grup'un boru üretim tesislerinde incelemelerde bulundu. Bakan Zeybekci, Türk ve Tataristanlı iş adamlarıyla da bir araya geldi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Tataristan'ın özel ekonomi bölgesi Alabuga'da Türk yatırımları ve projelerini inceledi.

Düz cam, otomobil camı ve ayna üretimi yapılacak Trakya Glass Rus firmasının fabrikası, 250 kişiye istihdam sağlayacak ve yıllık 250 ton üretim yapması planlanan 112 milyon dolarlık bir yatırım.

"Türk ortaklarımızla gerçekleştireceğimiz daha çok planlarımız var"

Cumhurbaşkanı Minnihanov, açılış törenindeki konuşmasında, Tataristan'da yatırım yapan Türk firmalarının çokluğuna dikkat çekti ve bu konudan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Minnihanov, "Daha da fazlası olmalı. Türk ortaklarımızla gerçekleştireceğimiz daha çok projemiz var" dedi.

Cumhurbaşkanı Minnihanov ayrıca, Rusya ve Türkiye arasında kısa süreli bir anlaşmazlık yaşandığını ancak, iki ülkenin liderleri sayesinde bu sorunun geride kaldığını hatırlattı.

MİNNİHANOV’A TEŞEKKÜR ETTİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, Kasım ayında Rusya ve Türkiye arasında yaşanan trajik uçak hadisesinden sonra Minnihanov'dan iki ülkenin arasını düzeltebilmek için büyük destek geldiğini açıkladı. Ayrıca, yatırımların Türk-Rus ilişkilerinin güçlenmesine katkıda bulunacağına inandığını belirtti. Karşılıklı yatırımların sürekli geliştirilmesi gerektiğini de vurgulayan Bakan Zeybekci, "Türkiye Ekonomi Bakanlığı, Rusya'nın diğer bölgelerinde ve Tataristan'da üretim yapmak isteyen tüm yatırımcılara, her zaman destek oluyor. Bunun yanında Türkiye'ye gelmek, sermaye getirmek isteyen Rus firmaları da teşvik etmeye hazırız" dedi.

Bakan Zeybekci, konuşmasını Ankara'nın, Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali projelerini desteklediğini belirterek tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.