Başkan Zolan’dan Öğretmenler Günü mesajı

Başkan Zolan’dan Öğretmenler Günü mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Öğretmenlerin, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin kılavuzu olduğunu belirten Başkan Zolan, “Onların ellerinde yetişen nesiller; an gelmiş imkansızı m

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Öğretmenliğin bir meslekten daha çok bir toplumun geleceğini şekillendiren ana etken olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Öğretmenler, tarihin her evresinde her toplumun kıymet verdiği, o toplumun gelecekte alacağı konumun kaderini belirleyen insanlardır. Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözü; öğretmenliğin asırlar geçse de toplumlar üzerindeki değerini ve önemini her zaman sürdüreceğinin önemli bir göstergesidir” dedi.

Öğretmenlerin, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin kılavuzu olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, “Onların ellerinde yetişen nesiller; an gelmiş imkansızı mümkün kılmış, an gelmiş bir milletin kaderini değiştirerek çağ atlatmıştır. Mesleğini bir vazife olarak değil, bir yaşam felsefesi ve milli hedef olarak icra eden öğretmenlerimiz, Türkiye’nin, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinin anahtarıdır. Ülkemiz onların yetiştirdiği nesillerle her geçen gün bir adım daha ileri gitmektedir. Ve onların yetiştirecekleri yeni nesillerle de bu kutlu yürüyüşüne devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Büyükşehirin her zaman eğitim camiasının yanında olmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Zolan, sözlerine şöyle son verdi: “Kutsal bir görev ile yeni nesillerimizi eğiterek, yarınlarımızı güvence altına alan öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Başta Başöğretmenimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.