Bu Bayram Cihan'a Meydan Okumaktır

Bu Bayram Cihan'a Meydan Okumaktır

“Birlikteliğin simgesi olan Kurtuluş Savaşı'nın ve dayanışmanın eseri Cumhuriyet, cihana meydan okuyan bir milletin egemenlik bildirisidir”

A+A-

 Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik , Cumhuriyet Bayramı’nın 93. Yılı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Birlikteliğin simgesi olan Kurtuluş Savaşı'nın ve dayanışmanın eseri Cumhuriyet, cihana meydan okuyan bir milletin egemenlik bildirisidir” dedi.

 

Çelik , Cumhuriyet Bayramı’nın 93. Yılı nedeniyle yayınladığı mesajında şunları ifade etti:

 

“Asırlar boyu huzuru şiar edinmiş, adaletle hükmetmiş bir devletin yıkılışının değil, çağa ayak uydurarak devam edişinin adı olan Cumhuriyettir.

Cumhuriyet'in maruz kaldığı saldırılar yalnız milli birlik ve beraberliği hedef almakla kalmamış, çağdaşlaşmanın bir tezahürü olması sebebiyle cumhuriyetin temel değerlerini de hedef almıştır.

  

Yüce Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı evrensel ve medeni değerleri,  hayatının vazgeçilmez prensipleri olarak benimsemiş, Cumhuriyet'e olan inancı sayesinde karşılaştığı problemleri de birlik ve beraberliğinden taviz vermeden aşmayı bilmiştir.

 

Demokrasi ile taçlanan Cumhuriyetimizin, Atatürk’ün dediği gibi, ‘İlelebet payidar kalacağı’ muhakkaktır. Derdi demokrasi ve hürriyet olan, “Yeter Söz Milletindir” diyebilen, demokrasi ve cumhuriyet şuuru zinde milletimin, her ferdi ile birlikte cumhuriyetimizi her daim geliştirme noktasının bilincindedir.

   

Başta bölücüler olmak üzere hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyeti ile giriştiği mücadeleyi kazanamayacaktır. Tüm vatandaşlarımızın eşit ve hür olması temeline dayanan Cumhuriyetimizin dili, bayrağı, marşı ve başkenti ile temel nitelikleri hiçbir zaman değiştirilemeyecek, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ilelebet korunacaktır.

 

BU Vatan İçin hayatlarını vakfetmiş, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, "Aziz Milletimiz"den ahirete intikal edenleri saygı ve rahmetle yad ediyor, hiç bir surette Cumhuriyet'ten ve hiçbir ilkesinden vazgeçilmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz.

 

Demokrat Parti Denizli İl Başkanı 

 Aşkın Çelik

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.