Buldan İlçesinde Organik Yumurta Üretilecek

Buldan İlçesinde Organik Yumurta Üretilecek

“Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında Denizli de bitkisel ürünlerde uygulanan projelere ek olarak hayvansal üretime...

A+A-

 “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında Denizli de bitkisel ürünlerde uygulanan projelere ek olarak hayvansal üretime yönelik hazırlanmış ve uygulamaya konulan %40’ı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen 1000 Adet tavuk kapasiteli “Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi” Buldan İlçesinde uygulamaya konulmuştur.

Proje 200 m2 kapalı kümes inşaatı ve 4.000 m2 açık gezinti alanda olup üretilen yumurtaların sertifikalandırılması neticesinde kontrollü ve sağlıklı bir üretim gerçekleştirilecektir.

Projenin amacı insan ve çevre dostu organik üretimi yaygınlaştırmak, organik yumurta tavukçuluğu yapmak isteyen yetiştiricilere örnek olmak, yetiştiricilere organik tavuk yetiştirme şartlarını öğretmektir. Bunu benzer projelerin hayat geçmesiyle hayvancılık alanında istihdam sağlanması amaçlanmaktadır.

Projenin her aşaması Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün teknik elemanlarınca kontrol ve denetimi yapılmakta olup, hem inşaat hem de yetiştiricilik alanında yetiştiricilerimize teknik destek verilmektedir.

Denizli’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan organik yumurta üretimi projesi sayesinde hem tüketicilerimize sertifikalı, güvenilir, sağlıklı ürünler sunulacak, hem de yetiştiricilerimizin kırsal alanda daha fazla gelir elde etmesi sağlanacaktır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.