Büyükşehir İtfaiyedenHayati Uyarı

Büyükşehir İtfaiyedenHayati Uyarı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, havaların soğuması nedeniyle, soba ve kalorifer bacalarının temizletilmesi konusunda vatandaşları uyardı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kış aylarında meydana gelen ev yangınlarının ve zehirlenme vakalarının yüzde 20'sinin temi

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, baca yangınlarına ve zehirlenme vakalarına karşı vatandaşların baca temizliğine dikkat etmesi konusunda uyarıda bulundu. Özellikle havaların soğumasıyla birlikte ev yangınlarının ve zehirlenme vakalarının yüzde 20'sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığına dikkat çekilen uyarıda mutfak, aspiratör ve bacalarda biriken is ve kurumların potansiyel yangın tehlikesi oluşturduğu belirtildi. Kış mevsiminden önce ev ve işyerlerindeki soba ve kaloriferler bacalarının düzenli olarak temizletilmesi gerektiği ifade edilen duyuruda şunlar kaydedildi: “Bacaların yılda en az 2 defa temizletilmesi halinde, sobalı evlerde baca tepmelerine bağlı meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerine bağlı ölümlerin de önüne geçilebilir.”

Rüzgarlı havalara dikkat

Özellikle rüzgarlı havalarda meydana gelen zehirlenme vakalarında birçok insanın hayatını kaybettiği ifade edilen açıklama şöyle devam etti: “Temizlenmeyen bacalar is ve dumanı çekmediği için yangın tehlikesi oluşturur. Konut yangınları ve zehirlenmelere karşı bu önlemlerin alınması riskleri azaltacaktır. Bu konuda halkımızın hassas davranmalarını tavsiye ediyoruz.” Öte yandan talep olması durumunda Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerince baca temizliği yapıldığı, bunun için vatandaşların Denizli Büyükşehir Belediyesine dilekçe ile başvurması gerektiği duyuruldu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.