Çal’daki Dayanışma Türkiye'ye Örnek Oldu!

Çal’daki Dayanışma Türkiye'ye Örnek Oldu!

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Çal ilçesinde zafer yürüyüşü düzenlendi.

A+A-

Kaymakam, Belediye Başkanı siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar el ele tutup, kol kola girerek, örmek bir görüntü sergiledi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Cumhuriyetin ve bağımsız Türkiye’nin teminatı olduğumuzu dosta düşmana bir kez daha gösterdik. Çallı hemşehrilerimi yürekten kutluyorum” dedi.

Yürüyüş öncesi Atatürk Parkı’nda marşlar çalındı, lokma döküldü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim okundu. Akşam karanlığı çökünce de yürüyüş başladı. Çal Belediyesi, yürüyüşe katılan tüm vatandaşlara bayrak, meşale ve Atatürk flamaları ve fotoğraflarını dağıttı. Yürüyüş Çamlık Parkı önünden başladı. Zafer yürüyüşüne Kaymakam Selami Korkutata, Belediye Başkanı Fethi Akcan, Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Kocagöz, CHP İlçe Başkanı Ergun Ersoy, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Sait Beyanoğlu, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, Çal Belediyesporlu futbolcular, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Kalabalık sık sık, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türk’üm diyene”, sloganları attı, 10.Yıl Marşı ile İzmir Marşı hep bir ağızdan söylendi.

Halka seslenen Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Bu etkinliği ne belediye ne de kaymakamlık düzenlemiştir. Halkımızın vatanına, bayrağına sahiplenme duygusuyla yaptığı bir hareketin ürünüdür bu coşkulu yürüyüş. Cumhuriyetin ve bağımsız Türkiye’nin teminatı olduğumuzu dosta düşmana bir kez daha gösterdik. Çallı hemşehrilerimi yürekten kutluyorum. Büyük bir aile olan Çal ilçemiz, hangi siyasi düşünceden olursa olsun bayrak, cumhuriyet ve Türkiye için Kurtuluş Savaşı yıllarında olduğu gibi yine bir araya gelmiştir” dedi.

Çal Kaymakamı Selami Korkutata ise, konuşmasını yaparken duygulandı, konuşmakta zorlandı. Korkutata, “Kaymakamlık yaptığım bu ilçenin birlik ve beraberliğinden büyük gurur duyuyorum. Çal, 30 Ağustos ruhunu hala yaşatıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.