Cumhuriyetimiz Sonsuza Kadar Yaşayacaktır

Cumhuriyetimiz Sonsuza Kadar Yaşayacaktır

Ateş çemberini kırmayı bilmiş her karış toprağına fedakarlık ve kahramanlık destanı yazmıştır.

A+A-

Yüce Türk milleti bundan 93 yıl önce diriliş meşalesini yakıp bağımsızlık mücadelesi vererek milli mücadelemizin eserini, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Çetin ve zor şartlar altında milletimiz yedi düvele karşı ateş çemberini kırmayı bilmiş her karış toprağına fedakarlık ve kahramanlık destanı yazmıştır.

 Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayan ve bir milletin küllerinden yeniden doğuşunu 29 Ekim 1923’e kadar süren çetin mücadelelerle tüm dünyaya kanıtlayan kahraman milletimiz en karanlık günlerin içinden ortak iman ve inançla hareket ederek vatanın kara talihini aydınlatmıştır.

Milli ruh ve inanmışlığın üstünde bir güç tanımayan, her zaman bağımsız olarak yaşayan milletimizin dirlik ve birliğine karşı bugün de hain emellerin, emperyalist güçlerin hesaplar yaptığını görmekteyiz. Birliğimize ve egemenliğimize göz dikmeye çalışanların hesapları 15 Temmuz’da görüldüğü ve bozulduğu gibi hiçbir zaman da tutmayacak;  milli asalet cesaretinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.

Vatan uğruna genç yaşta toprağın altında sıradağlar gibi duran kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarını tarihten silmek isteyen bölücü terör örgütüne, PKK ve işbirlikçilerine karşı da aynı azim ve kararlılıkla mücadeleye devam edilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin istikrarlı ve güvenli bir geleceğe taşınması, şehitlerimizin aziz hatırası bunu şart koşmaktadır.

Mandacı ve mütarekeci zihniyet 93 yıl önce mağlup olduğu gibi hiçbir zaman da emellerine ulaşamayacaktır. Ülkemizin üzerinde dönen kara bulutları milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de bertaraf etmesini bilecektir.

Vakit, içerden ihanet peşinde olanların ve dışarıdan husumet güdenlerin oyunlarını bozma vaktidir. Her gün üçer beşer gencecik vatan evlatlarını toprağa verirken, Türk İslam Coğrafyasında kan dökülürken Haçlı zihniyetinin ve emperyalist güçlerin oyunlarını bozmak boynumuzun borcu olmuştur.

Genel Başkanımız Dr DEVLET BAHÇELİ’nin dediği gibi:’’ Bizim artık verecek, vazgeçecek toprağımız bulunmadığı gibi geri adım atacak atalet ve tavizkarlığımız da asla olmamalıdır. Türkiye birilerinin peşinde koşan değil, ardından sürükleyen, örnek olan, sözü ve nazı geçen bir ülke olmalıdır.

Akmescit hüzünlüyken, Kaşgar mahzun düşmüşken,  Musul,  Kerkük, Halep karanlıktayken bizim umut ve sevinç içinde yaşamamız mümkün değildir. Türk milleti tek yürek olursa zalimler kazanamaz. Bin yıllık kardeşlik canlılığını korursa bize hiçbir hain ve husumet lobisi zarar veremez. Bu itibarla herkesi Türkiye ve Türk milletinin ortak akıl ve menfaati için önyargısız, önşartsız sorumluluk almaya çağırıyorum. Devletimize ve milletimize kast etmeyi aklından geçiren barbarlara tek ses olalım, birlikte ve beraberce Türk vatanını sonuna kadar müdafaa edelim.’’

Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Cumhuriyetini kuran milliyetçi kahramanlara, şehadetleriyle bizlere bağımsız yaşama duygusunu aşılayan aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz, mekanları cennet, ruhları şad olsun. Bu vesile ile Türk Milletinin ve Denizlili, Pamukkaleli hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.

İsmail CİRİT    MHP Pamukkale İlçe Başkanı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.