Demokrasi Destanı Fotoğraflarla Anlatıldı

Demokrasi Destanı Fotoğraflarla Anlatıldı

Denizli ve Türkiye’de 15 Temmuz darbe kalkışması ve sonrasında yaşanan milli direnişi anlatan “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi” törenle açıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “15 Temmuz’da yaşananları hatırlama, şehit

A+A-

15 Temmuz darbe kalkışması ve sonrasında Denizli ve Türkiye’de yaşanan milli direnişi anlatan “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi” 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda açıldı. Fotoğraf sergisinin açılışına, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Milletvekili Tin, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da Türk milletinin içine nifak tohumları ekilmek istendiğini belirterek, “Yüce Türk milleti bütün bu ihanetlere rağmen inşallah yılmayacak. Bizler hep birlikte hedefimize doğru yürüyeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. 15 Temmuz gecesi bütün teşkilatımızla beraber birleştik ve buraya kadar yürüdük. Burada mahşeri bir kalabalığın olduğunu gördük. Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi ‘Kim var dendiğinde; sağına ve soluna bakmadan ben varım diyen bir millet’ gördük. Kendi vatanını ve milletini savunan, ülkesini benimseyen, bayrağını kimseye satmayan o yüce millet buradaydı, sizler buradaydınız” dedi.

Başkan Zolan: “Hiç tereddüt etmeden adım atan kardeşlerimiz vardı”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, 15 Temmuz akşamındaki acıyı ve travmayı hep birlikte hissettiklerini kaydederek, “Bu mesele şahsi değildi, bir gruba yönelik değildi. Ülkemize, geleceğimize yönelik, ecdadımızdan aldığımız emaneti gelecek nesillere aktarmamıza engel olacak bir girişimdi. Onun için 15 Temmuz akşamı çok çok önemliydi. Bugün eğer bu açılışı yapabiliyorsak, milletimizin vatanına bayrağına sahip çıkması sayesindedir. Delikliçınar Meydanı’nda sağına, soluna, arkasına bakmadan, gidersem ne olur demeden, eşini, çocuğunu, geleceğini düşünmeden, hiç tereddüt etmeden adım atan kardeşlerimiz vardı. 1 ay boyunca bu meydanları dolduran vatandaşlarımız vardı. Allah’ım hepsinden razı olsun. Biz millet olarak yufka yürekliyiz, unutuyoruz. Onun için 15 Temmuz’da yaşananları hatırlama,

şehitlerimizin ve milletimizin fedakarlığını unutmamak adına bu sergiyi açmayı arzu ettik. İnşallah faydalı olacaktır” diye konuştu.

İl Başkanı Filiz: “On binler bu meydanda bir araya geldi”

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz de, “Gönül arzu ederdi ki 15 Temmuz fotoğraf sergisini hiç açmasaydık. 15 Temmuz darbe girişimini hiç yaşamasaydık. Denizli’de on binler bu meydanda bir araya geldi. Demokrasi nöbetleri 1 aya yakın bu meydanda tutuldu. Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin; demokrasisine, milli iradesine sahip çıkan tüm Denizlili hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. Denizli ve Türkiye’den 80 fotoğrafın yer aldığı sergide, darbe kalkışması sırasında yaşanan milli direniş ve yaklaşık bir ay süren demokrasi nöbetlerinden çarpıcı kareler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.