Denizli'de Şiir Günlerinin Beşincisi Yapıldı

Denizli'de Şiir Günlerinin Beşincisi Yapıldı

Kısa adı YAZ-AR-BİR olan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin Denizli Türk Ocakları ile birlikte düzenlediği “5.Denizli Şiir Günleri” yapıldı.

A+A-

“5. DENİZLİ ŞİİR GÜNLERİ” YAPILDI.

Kısa adı YAZ-AR-BİR olan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin Denizli Türk Ocakları ile birlikte düzenlediği “5.Denizli Şiir Günleri” yapıldı.

“Denizli Şiir Günleri” her ayın ilk Cumartesi günü, saat on üçte Denizli Türk Ocakları Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Açış konuşmasını yapan Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Adem Supçin şiir ve sanatın toplum hayatındaki yerinden bahsederek; “Bir çok sanatsal etkinliklere, şiir ve türkü dinletilerine katılıyorum ama burada aldığım tadı başka bir etkinlikte alamıyorum.”dedi.

Başkan Supçin, Denizli şiir günleri, etkinliklerinin gelenekselleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Gayet samimi bir ortamda gerçekleştirilen bu etkinliklerde, çok mutlu oluyoruz. Her etkinlikte, yeni şair arkadaşlarla tanışıyoruz. Yeni yeteneklerle tanışıyoruz. Şehir dışından gelen şairlerimizi ağırlamaktan da memnuniyet duyuyoruz. Bu etkinliklerin düzenlenmesinde ve devamlılığın sağlanmasında büyük emekleri olan YAZ-AR-BİR Başkanı Abdülkadir Uslu ve Yönetim Kurulu Üyelerine ve şair dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, “Denizli Şiir Günleri”ni her ay yapmak konusunda iddialı olduklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü, Kent kiltür hayatına katkıda bulunmak ve yönlendirmek iddiasındayız. Yaşadığımız kentin kültürel yaşamı ile ilgili kaygılarımız var. Biz şiirsiz, Türküsüz, kültürsüz bir kenti kabul etmiyoruz. Daha fazla hissedilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle bir yandan şair, yazar, sanatçı kimliğine sahip fedakar kişilerin bir arada üretim yapmasını sağlarken; diğer yandan ürettikleri şiir, türkü, öykü, roman, fotoğraf, resim gibi sanatsal ürünlerinin toplumun her kesimiyle buluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. İşte bu Denizli Şiir Günleri etkinliği de bunlardan birisi.”dedi.

Genel Başkan Uslu, katılımların henüz arzuladıkları düzeyde olmadığını belirterek: “Gerek sosyal medyadaki paylaşımlarımız, gerekse de görsel ve yazılı medyadan yayınlanan haberlerimiz bizim yurt içi ve yurt dışındaki ilgi duyan hassas kişilere ulaşmamızı sağlıyor. Örneğin Osmaniye’den arayan Düziçili İbrahim Özdemir dostumuz, bugünkü etkinliğe katılmayı çok arzuladığını ama gelemeyeceğini belirtti. Şiirini gönderdi sizlerle paylaşacağım. Yine Denizli’den gazeteci sayın Altay Varol arkadaşımız bir şiiriyle etkinliğe katılmayı planladığını ama son anda programını değiştirmek zorunda kaldığını belirtti ve şiirini gönderdi, o şiiri de sizlerle paylaşacağım.”dedi.

Abdülkadir Uslu, İbrahim Özdemir’in “Silemedim, silinmiyor Berguzar” ve Altay Varol’un “Ay yıldızlı bayrak inerse” isimli şiirlerini okuduktan sonra şiir ve türkü dinletisine geçildi.

Programı sunan Sadık Dağdeviren’in davetiyle, Şairler; Ali Tuluk, İsmail Şakar, Durmuş Ali Altınoluk, Baki Evkaralı, Reyhan Pervanlar Karaalp, Mustafa Demirci, Yakup Pekel, Mustafa Durul, Hüsamettin Tat, Mehmet Aslan, Sadık Dağdeviren şiirlerini okudular.

Genç sanatçılar Buğrahan Dağdeviren ve Mehmet Ali Arzuman sesleriyle ve sazlarıyla güne renk kattılar.

“6.Denizli Şiir Günleri” 3 Aralık 2016 Cumartesi günü yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.