Denizli Ezgileri 5 Yılda Kitaplaştı

Denizli Ezgileri 5 Yılda Kitaplaştı

Denizli’de emekli öğretmen Ramazan Efe, beş yılda derleyip notaya döktüğü unutulmaya yüz tutmuş, 213 Denizli Türküsü ve 43 şarkıyı ‘Denizli Ezgileri 1’ kitabında topladı.

A+A-

. Denizlili müzisyenler Fazıl Cengiz Eskin ve Muzaffer Eskin’in de desteğiyle hazırlanan ‘Denizli Ezgileri 1’ kitabı emekli öğretmen Ramazan Efe’nin kaleme aldığı 4. Kitabı oldu.

 19 ilçenin tamamını gezerek kaynak kişilerin seslendirdiği unutulmaya yüz tutmuş Denizli Ezgilerini ve türkülerini kayıt altına alarak notaya döktüklerini belirten Ramazan Efe, “27 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli oldum. Müzikten ve müzik aletlerinden hiçbir zaman vaz geçmedim. Gelecek kuşaklara aktarılmak üzere Denizli ezgi ve türkülerini bir kitapta topladım. Bu çalışmam tam 5 yıl sürdü.

Bu kitabımı ve önceki yazdığım kitaplarımı üç ayda bir aldığım emekli maaşıyla bastırıyorum.” Dedi Kabak sazlardan destek geldi Türkiye’de ilk kez İstanbul’da açılan Müzik Müzesi’ne verdiği 22 su kabağından yapılmış sazdan elde edilen geliri de kitap yazımı için kullandığını belirten Ramazan Efe, “Bir taraftan kitap yazarken, diğer taraftan da müzik aletleri yapıyorum.

 Sokak lambasında, Hindistan cevizi kabuğundan, limon kurusundan, tencereden birçok müzik aleti yaptım. En son Antalya’dan getirttiğim su kabaklarından da 22 farklı müzik aleti yapmıştım. Bu aletler İstanbul’da açılan Müzik Müzesi’nden davet aldı. Müzeye gönderdiğim su kabağından yapılmış sazlar çok beğenildi.

O sazların gelirini de kitap hazırlığında ve kitabın basımında kullandım. Böyle bir eseri Denizli’ye kazandırdığım için mutluyum.

Önümüzdeki yıllarda Denizli Ezgileri 2’yi çıkarmayı planlıyorum. İlçelerdeki kaynak kişilerle görüşmelerimiz devam ediyor. Derlediğim şarkılar türküler, bizi geçmişimizi, değerlerimizi ve kültürümüzü anlatıyor. Çoğu yaşanmış olaylardan esinlenerek söylenen şarkı ve türkülerde kendimizi geçmişimizi buluyoruz ” Dedi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.