Denizlili Ülkücüler Kan Bağışladı

Denizlili Ülkücüler Kan Bağışladı

Denizli Ülkü Ocakları, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıl dönümü, Cumhuriyet Bayramı ve Kızılay Haftası nedeniyle kan bağışında bulundu.

A+A-

Saltak caddesindeki Ocak binasında gerçekleştirilen kan bağışına Ülkücüler yoğun ilgi gösterdi.

Kan Bağışı kampanyasına Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Önceli Türk Eğitim Sen (TES) Şube başkanı Turgay Demirtaş, TÜRKAV Başkanı Ahmet Aykol ve çok sayıda Ülkücü katıldı. Kan verme işlemi gün boyu devam etti. Kan vermenin hem sağlık, hem de ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ulaşılabilmesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Denizli Ülkü Ocakları Sosyal Sorumluluk Masası Başkanı Mimar Ayşe Keskin ve Bayanlar Birimi Sorumlusu Aybüke Yanık, "Günümüzde kan bağışı sadece acil ihtiyaç olunca akıllara geliyor. Ancak, kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Her gün binlerce insan kan kaybından dolayı hayatını kayıbetmektedir. Ülkemizde kan bağışı oranı halen ne yazık ki çok düşük seviyelerdedir. Milletçe kan bağışı alışkanlığı ve bunun bilinci çok azdır. Bu sebep ile duyarlılık oluşturmak amacıyla Biz de Denizli Ülkü Ocakları olarak hem Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıldönümü, Cumhuriyet Bayramı ve hem de Kızılay Haftası nedeniyle bugün böyle bir etkinlik düzenledik” dediler.



OTÇU’DAN TEŞEKKÜR

Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu da, Ülkü Ocaklarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel ile de bir süre görüşen Otçu, sosyal sorumluluk projeleri konusunda işbirliği yapma konusunda görüş birliğine vardılar. MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.