Derik Kaymakamı Şehit Oldu

Derik Kaymakamı Şehit Oldu

Mardin Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, uğradığı terör saldırısının ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

A+A-

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, dün terör örgütü PKK'nın bombalı saldırısına uğramıştı. Odasına konulan bombalı çantanın uzaktan kumanda ile patlatılmasıyla ağır yaralanan Safitürk, kurtarılamayarak şehit düştü.

Safitürk ile birlikte yaralanan 3 memurun ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

MUHAMMED FATİH SAFİTÜRK KİMDİR?

Mardin'in Derik ilçesinde kaymakamlık konutuna düzenlenen saldırıda Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk yaralandı. Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Muhammed Fatih Safitürk, İçişleri Bakanlığının son kaymakamlar kararnamesiyle Mardin'in Derik Kaymakamlığına atanmıştı. 

Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Muhammed Fatih Safitürk, Bingöl Kiği kaymakamlığını da yapmıştır.

Olay, saat 12.15 sıralarında, Derik ilçesi kaymakamlık lojmanlarında meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, PKK'lı teröristler tarafından kaymakamlık konutuna roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından lojmanda bulunan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Yaralıların olduğu bölgeye ambulanslar sevk edildi. Yaralıların arasında İlçe Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün de olduğu öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.