Devrim Dedikleri İşte Bu Otobüs!

Devrim Dedikleri İşte Bu Otobüs!

Proterra adı verilen elektrikli otobüsün menzil süresi büyük bir gelişme sağlıyor. Öyle ki Proterra tek batarya il 564 km gidebiliyor.

A+A-

Elektrikli araçların menzil süreleri ciddi tartışmalar yaratırken, bu konuda önemli gelişmeler de kısa süre içerisinde görülmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Proterra ile birlikte batarya konusunda ciddi bir iyileştirmenin yapıldığı görülürken, yeni elektrikli otobüs menzil konusunda büyük bir avantaja sahip. Öyle ki tek bir batarya ile 564 KM’ye kadar gitme imkanı elde eden Proterra, bu bakımdan ulaşım sektöründe de ekonomik bir çözüm sunuyor. 

Tesla’yı Geride Bıraktı! Elektrikli araç sektöründe en önemli güçlerden birisi Tesla olarak görülse de Proterra bu menzili ile birlikte Tesla’yı dahi geride bırakmayı başarmış durumda. Üstelik Proterra otobüs olarak tasarlandığından dolayı elektrik ihtiyacı çok daha fazla. Tesla’da 350 mil olarak belirlenen menzil, Proterra ile birlikte geçilmiş durumda.  Proterra ile birlikte elde edilen başarı yollarda şarj istasyonlarının kurulmasını dahi önleyebilecek durumda. Kişiler uzun menzil sayesinde istediği pek çok noktaya mola vermeden gidebilecek. Bu bakımdan uzun seferler dahi Proterra sayesinde sorunsuz bir şekilde tamamlanabilecek. 2 güçlü batarya ile desteklenen otobüs, böylece sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlayabiliyor. Fiyatı Üzebilir! Proterra çok iyi özelliklere sahip olsa da şu anki teknoloji nedeniyle fiyatlar oldukça yüksek. Otobüs için şu anda 799 bin dolar gibi yüksek bir ücretin ödenmesi gerekirken,  bu fiyat ile dizel modellerden 2-3 tane otobüs alınabilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.