El İnsaf Müftü Bey,El İnsaf...

El İnsaf Müftü Bey,El İnsaf...

Adı üzerinde “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı”dır. Siyasal bir kuruluş değildir.

A+A-

2016-2017 Eğitim-öğretim yılında Buldan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak lise ve yüksek öğretim öğrencilerine yönelik düzenlemeyi düşündüğümüz dini konularla ilgili seminerlere Buldan İlçe Müftülüğümüzden 20/10/2016 tarihli dilekçemizle seminer vermek üzere görevli tahsis edilmesini istemiştik. İlçe müftülüğümüz 72224310-090-203 sayı ve 07/11/2016 tarihli yazıları ile bu talebimize ne yazık ki olumsuz karşılık vermiştir. Gerekçe olarak da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın bir siyasi partinin uzantısı olduğunu, müftülük çalışanlarının devlet memuru olması sebebiyle Vakıf binasında faaliyette bulunamayacaklarını ancak umuma açık yerlerde arzu edilirse bunu yapabileceklerini belirtmişlerdir. Bu cevaba ancak el insaf denilir. Görülüyor ki Sayın Müftü vakfımızı hiç tanımıyor, hatta önyargıları var. Biz de kendisini bilgilendirmek istedik.

Adı üzerinde “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı”dır. Siyasal bir kuruluş değildir. Bir siyasi parti ile yakınlığı vardır. Ancak bu yakınlık ortak ilkelerden, ortak ülkülerden kaynaklanmaktadır. Bir siyasi parti ile vakfımızın ilkelerinin birbiri ile uyumlu olması bizi o siyasi partinin uzantısı yapmaz. Daha da önemlisi bunun karar mercii asla ilçe müftülüğü değildir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın 20/02/2008 tarih ve 5737 sayılı Vakıflar Kanunu’na uygun kendi kurumsal bir tüzüğü, bir genel başkanı ve teşkilat yapısı vardır. Bizler de buna uygun hareket etmekteyiz. Sayın Müftünün bizi bir siyasi partinin uzantısı olarak adlandırması en hafifinden cehalettir. Vakfımız hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını net bir şekilde göstermektedir.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kapısı ülkemizin dörtbir yanında hatta yurtdışı temsilciliklerinde olduğu gibi Buldan ilçemizde de bütün vatandaşlarımıza açıktır. Bu vesileyle birkez daha hatırlatmak isteriz ki; sayın müftümüz dahil bütün Buldanlı hemşehrilerimize vakfımızın kapısı sonuna kadar açıktır. Kimseden kapıda kimlik sormuyoruz.

Yukarıda açıkladığımız sebeplerden dolayı devlet memurlarının vakfımıza gelmesi suç sayılamaz. Dolayısı ile din görevlilerinin vakfımıza gelip hele ki Mukaddes Dinimiz İslamiyet hakkında gençlerimizi bilgilendirmesinin neresi suç anlamakta güçlük çekiyoruz!

Peygamber Efendimiz ( s.a.v.);

‘’ Bir saat ilim öğrenmek veya öğretmek, sabaha kadar ibadet etmekten daha sevaptır.’’

‘’Kıyamete yakın ilim azalır, cehalet artar. İlmin azalması, alimlerin azalmasıyla olur.’’ Hadisi şeriflerinde buyurduğu gibi ilim öğrenmenin ve öğretmenin, yeri, yurdu ve zamanı yoktur.

Gelelim meselenin asıl vahim tarafına. 01/07/2010 tarih ve 6002 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun ilçe Müftüsünü “Toplumu İslam dini hakkında aydınlatan, din hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kişi” olarak tanımlıyor. Aynı yasanın 90. Maddesi b-) bendi Sayın Müftümüze “Vaaz, hutbe, konferans ve benzeri faaliyetler ile her türlü basın ve yayın vasıtalarından yararlanarak cami içinde ve dışında toplumu dini konularda aydınlatmak;” gibi bir görev de yüklüyor. Bizler de Sayın Müftümüzden yasal olarak yapması gerekenleri talep etmişiz. Konunun uzmanlarının gençlerimizi Yüce Dinimiz İslâm hakkında bilgilendirmesini istemişiz. Sayın Müftünün bunu siyasetle ilişkilendirmesi oldukça üzücü aynı zamanda düşündürücüdür. İnançların suistimal edilmesinin sonuçlarını 15 Temmuz akşamı 241 şehit vererek yaşamadık mı? FETÖ hayatımıza dini bir grup olarak girip ülkemizin yönetim şeklini değiştirmeye kalkmadı mı? Devletimizin içine sızan elemanları vasıtasıyla Türk Milletinin silahlarıyla yine Türk Milleti’ni katletmedi mi? Biz Buldan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak dünden ders alıp yeni acıların yaşanmaması adına Türk Gençliğini Dinimiz İslâmiyet hakkında sağlıklı bir şekilde bilgilendirmek için yola çıkıyorsak elbette ilk başvuracağımız kurum İlçe Müftülüğümüzdür. Bunun siyasetle, siyasi partiyle, devlet memurluğu ile ne alakası var? Bizler bırakın bir vakfı vatandaş olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir kurumundan yardım istemeyecek de kimden isteyeceğiz?

 

Bizler Buldan Ülkü Ocakları olarak Sayın müftünün verdiği cevabın bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyor, görevini yapmaya davet ediyoruz…

BULDAN ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.