Fetö Soruşturmasında 8 Tutuklama Daha

Fetö Soruşturmasında 8 Tutuklama Daha

Denizli’de dün yapılan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 16 şüphelinden 8’i tutuklandı. 8 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

A+A-

15 Temmuz darbesi sonrası Denizli’de FETÖ operasyonları sürüyor. Dün İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, iki yemek şirketine operasyon düzenlendi. İlki 8 Ekim’de yapılan operasyonlarda hakkında gözaltı kararı olan 40 kişiden 16’sı gözaltına alındı. Gece boyunca sorguları süren 16 zanlı daha sonra hakim karşısına çıktı. Zanlıların burada yapılan son sorgulamalarından sonra 8’i tutuklandı. 8’i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

SUÇLARI İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA

İhalelere fesat karıştırmakla suçlanan iki yemek şirketinin çalışanları ile ve mağdurların ifadelerinden, iki yemek şirketine 17- 25 Aralık olaylarının ardından başvuran çok sayıda kişinin vekaleten kestirdikleri kurbanlar için hocalar tarafından edilen dualarda Fethullah Gülen’in bedduaların gerçekleşmesi ve hizmet hareketinin şahlanması için de dua edildiği ileri sürüldü. Ayrıca, iki yemek şirketinin, çalışanlarının ücretlerinden de en az 200’er lira himmet kestiği, vermek istemeyenlerin işten çıkartıldığı da ortaya çıktı. Bu şekilde her iki yemek şirketinde çalışan toplam 160 kişinin aylıklarından kesinti yapıldığı ortaya çıktı.

İki yemek şirketinin vekaleten kesilen kurban etlerini fakirlere dağıtmayıp, yemek yaparak, kalan kısımını da Afyonkarahisar’daki biri sucuk fabrikasına karkas et olarak sattıkları buradan elde edilen yaklaşık 50 milyon liranın üzerinde bir paranını ise ‘himmet’ adı altında Fethullah Gülen’e gönderildiği belirlendi. Ayrıca yemek şirketinin yöneticilerinin de sürekli olarak değiştiği de tespit edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.