Hakkari'de Çatışma: Biri Yüzbaşı 2 Asker Şehit!

Hakkari'de Çatışma: Biri Yüzbaşı 2 Asker Şehit!

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Şehit askerlerden birinin Yüzbaşı Özgür Çevik olduğu öğrenildi. Bölgede çatışmanın sürdüğü bildirildi.

A+A-

Hakkari'nin Çukurca İlçesi’nin Irak sınır kesiminde bu sabaha karşı tesbit edilen bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, biri yüzbaşı 2 asker şehitoldu, 5 asker yaralandı. Operasyonda ilk belirlemelere göre 21 terörist öldürüldü. Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

Bu sabaha karşı Çukurca’nın Irak sınırındaki, sarp vadiler ve mağaraların bulunduğu Güven Dağı bölgesine bir grup teröristin bulunduğu tesbit edildi. Bunun üzerine anında geniş çaplı operasyon başlatıldı. Teröristlerin tesbit edildiği bölgeye gidilirken, güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada Yüzbaşı Özgür Çevik ile Uzman Çavuş Murat Özer şehit oldu, 5 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle HakkariDevlet Hastanesi’ne kaldırılırken, operasyonda ilk belirlemelere göre 21 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Güven Dağı bölgesinde Kobra helikopterleri desteğinde geniş çaplı takip operasyonu sürüyor.

Sınırın sıfır noktasında bulunması ve önemli bir geçiş güzergahı olması nedeniyle teröristlerin sık sık sızmaya çalıştığı bölgede, güvenlik güçleri aldıkları önlemlerle terör örgütüne ağır darbeler indiriyor.

ALİAĞA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Yüzbaşı Özgür Çevik’in şehadet haberi İzmirAliağa’daki ailesine iletildi. İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan ve Aliağa Belediye Başkanı MHP’li Serkan Acar, şehadet haberini, şehidin Aliağa Siteler Mahallesi Prestij Sitesi C Blok’ta oturan ailesine sağlık ekipleri eşliğinde iletti. Şehit evine Türk bayrağı asıldı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.