Hayvan Barınağında 178 Hayvan Sahiplendirildi!

Hayvan Barınağında 178 Hayvan Sahiplendirildi!

Çivril Belediyesi Hayvan Barınağında tedavisi tamamlanan 178 Hayvan sahiplendirildi. 2015 yılında faaliyete başlayan barınakta 2016 yılında 555 hayvan aşılanırken 140 köpek kısırlaştırıldı.

A+A-

"Yaratılmış Her Canlı Bizim İçin Değerlidir"

Çivril Belediyesi tarafından 2015 yılında kurulan hayvan barınağı sahipsiz köpeklere ev sahipliği yapıyor. Sokakta bulunan başıboş köpekler sistemli bir şekilde toplanarak hayvan barınağında konuşlandırılıyor. Sokak köpekleri belediye veteriner hizmetleri müdürlüğü ekiplerince toplanarak muayeneden geçiriliyor ve tedavi ediliyor. Her köpeğin cinsine ve göre barınakta ki alanlarda besleniyor.

İğdir Mahallesinde bulunan hayvan barınağında belediye kliniğinde tedavi edilen hayvanlar başta olmak üzere çok sayıda sokak hayvanına ev sahipliği yaptıklarını belirten belediye başkanı Dr. Gürcan Güven  “yaratılmış her canlı bizim için değerlidir. İğdir Mahallemizde bulunan hayvan barınağımız 10 bin metrekarelik bir alana sahip ve 250 hayvan kapasitelidir ve şu an barınağımız tamamen dolu. Gerek ekiplerimizin rutin çalışması gerek şikâyetlerden dolayı başıboş köpekler bu barınağa getiriliyor. Barınağa gelen köpek ilk olarak bir muayeneden geçiriliyor. Muayeneden sonra hayvanların hastalığı varsa hastalık durumlarına göre müsaade ya da karantina alanlarına alınıyor. Sonra da asıl son noktalarına bırakılıyor. Ekiplerimiz özellikle sokak köpeklerine hızlı bir şekilde müdahale ederek hayvan barınağına getirip burada gereken bütün işlemleri gerçekleştiriyor” dedi.

Köpekler En İyi Şartlarda Tedavi Ediliyor

Çivril Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Barınağı hakkında detaylı bilgi veren veteriner Ziya Kuzu “ 2015 yılında faaliyete soktuğumuz barınak ve klinikte 2016 yılının 10 ayında tedavisini yaptığımız 178 hayvan sahiplendirilirken 555 hayvana değişik aşılar yapıldı. Bunun yanında 140 köpekte kısırlaştırıldı. Tedavisi yapılan bazı hayvanları da bulundukları ortama kanun gereği tekrar bıraktık. Barınakta muayene ve cerrahi müdahale kısmı da bulunmaktadır. Burada köpeklerimizi muayene ediyoruz. Teşhis ve tedavi ediyoruz” dedi.

Kaynak: yesilcivrilgazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.