İranlı Oğlan'a Bir Şok Daha!

İranlı Oğlan'a Bir Şok Daha!

Reza Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan Başsavcısı Preet Bharara, aynı aileden 4 Türk ve İran vatandaşı hakkında, ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları delme, kara para aklama ve bankacılık sahtekarlığı yapma gerekçeleriyle dava açtı.

A+A-

New York’ta aynı suçlamalarla tutuklu olarak yargılanan İran asıllı Türk vatandaşı Reza Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan Başsavcı Preet Bharara, Türkiye’de yaşayan Habibullah Zarei, Nesteren Zarei Deniz, Bora Deniz ve Abdullah Evren Erdem hakkındaki iddianameyi mahkemeye sundu.

İddianamede sanıkların üç ayrı İran şirketi aracılığıyla sattıkları bakır, çelik gibi ürünlerden elde ettikleri 100 milyon doları Amerikan bankalarını da devreye sokarak İran’a aktardıklarını savunan Başsavcı Bharara, ’Bu sanıklar, ABD’nin uyguladığı yaptırım kurallarını gizlice delmekle kalmayıp kara para da akladılar. En üst yasal cezayı hak ediyorlar’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde aynı suçlamalarla ABD’de tutuklu olarak yargılanan Reza Zarrab’ın ağabeyi Muhammed Zarrab hakkında da dava açan Başsavcı Bharara tüm sanıklar hakkında 75’er yıl hapis cezası istedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.