İşkur ile Kendi İşini Kurmaya Devam Ediyor!

İşkur ile Kendi İşini Kurmaya Devam Ediyor!

1953 Denizli doğumlu, lise mezunu Ferruh Paşa Serbest, küçük yaşlarda terziliğe başladı.

A+A-

İstanbul’da 2 yıl ‘’Konfeksiyonda Dış Giyim Dikimi ‘’ üzerine kurs aldı. Denizli’de dikim üzerine imalat atölyesini kurdu. Veresiye iş yapması nedeniyle işletmesini kapatmak zorunda kaldı. Daha sonra İzmir’de ‘’Paşa Dikim Atölyesi’’ adı altında yeniden işletme kurdu. 1994 yılında başına gelen talihsiz bir olay yüzünden cezaevine girdi ve 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 1999 yılında, memleketi olan Denizli’nin Akköy Mahallesi’ne geri döndü. Memleketinde eşinin açmış olduğu işyerinde çalıştı. Eşinin emekli olması üzerine çalıştığı işletme kapandı. Ama Serbest yılmadı. Çocukluk yılarından beri severek yaptığı iş üzerine yeniden çalışmak istiyordu. Bu nedenle İŞKUR’un düzenlediği ‘’ Girişimcilik’’ kursuna katıldı. Belgeyi aldıktan hemen sonra tekrar dikim atölyesi kurmak için İŞKUR’a başvurusunu yaptı. İŞKUR’un ‘’ Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi ‘’ kapsamında hazırladığı Projesinin onaylanması üzerine, 22.360 TL bütçeli işletmesini kurmak üzere yola çıktı.

 

Denizli İŞKUR yetkilileri, İşletmesini kuran Ferruh Paşa Serbest’i, firmasında ziyaret etti. Yetkililer ile görüşme yapan Serbest, ‘’ 2016 yılında Bu proje kapsamında yararlanıcı olan Türkiye’deki 12 kişiden biri ve Denizli’deki tek kişi olmaktan gurur duyuyorum; bu haklı gururu yaşatan Denizli İŞKUR’a ise çok teşekkür ediyorum’’ dedi. Cezaevinde kaldığı yıllarda, terzilik yapmaya devam eden Serbest, o yıllarda yaptığı planlarının sonucu olan projesinin hayata geçmiş olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl müdürü Ferudun Giresun, ‘’ insanları hayallerine kavuşturan ve istihdama katkı sağlayan projelerin altına imza atmaktan, hem ülkemiz adına hem kendi adıma mutluluk duyuyorum’’ dedi. Giresun, 21/06/2016 tarihinden 21/06/2019 tarihine kadar devam etme zorunluluğu olan proje kapsamında kurulan işletmeye açılışta demirbaşların alınabilmesi için 16,360 TL İŞKUR tarafından proje sahibinin hesabına aktarılmış olup kalan 6.000 TL lik bütçe ile işyerinin elektrik, su, ısınma v.b. giderlerinin karşılanması hususunda destek olunacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.