Kadın Meclisi şiddete ‘Hayır’dedi

Kadın Meclisi şiddete ‘Hayır’dedi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi , 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda başlayan etkinlik Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda düzenlenen program ile devam etti. Etkinliklere, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kent Konseyi Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri, Acıpayam, Çameli, Çardak, Serinhisar ve Tavas’tan gelen Kent Konseyi meclisleri, STK temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle farkındalık yaratmak isteyen Kadın Meclisi, Büyükşehir Belediyesi önünde açtığı stantta kadına yönelik şiddetin en büyük insan hakları ihlali olduğunu vurguladı. Kadınlar ellerini mor renge boyadıktan sonra beyaz bezlere el basarak şiddete karşı tepkilerini gösterdiler.

 

Değirmenci: “Kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz”

 

Kadına uygulanan şiddete her zaman hayır dediklerini ifade eden Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisimiz tarafından düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliğine destek vermek için buradayız. Mor, dünyada genel olarak kabul görmüş ve ‘Kadına şiddete hayır’ demeyi simgeleyen bir renktir. Çok güzel bir etkinlik olmuş. Kadın Meclisimizi tebrik ediyorum. Kent Konseyi Başkanı olarak her zaman kadınlarımızın ve Kadın Meclisimizin yanındayız. Kadına el kalkmamasını, şiddet uygulanmamasını istiyoruz. Kadın toplumda ne kadar çok yer edinirse; sosyal alanda, kültür alanında, eğitim ve sanatta sesini ne kadar çok duyurursa kadına şiddet de o kadar azalır. Kadınların problemlerini çözdüğümüz sürece kadınlar hak ettiği yeri alacaktır. Bu düşüncelerle kadına şiddete hayır diyoruz” dedi.

 

Özen: “Kadına şiddetin karşısındayız”

 

Kent Konseyi Başkanı Bilsen Özen, “25 Kasım, Kadına Şiddete Hayır günü. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi olarak bu önemli güne olan duyarlılığımızı göstermek istedik. Yaptığımız etkinliklerle hep birlikte ‘Kadına şiddete hayır’ dedik. Bizim için önemli olan bundan sonraki günlerde kadınların mutlu, şiddetten uzak ve sağlıklı olmaları. Biz şiddete hayır demeye ve şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Kadınlar daha sonra Çatalçeşme Oda Tiyatrosuna kadar kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi. Programda şiddete maruz kalan kadınların yaşadıkları acı ve korkular anlatıldı. Etkinlikte ayrıca Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı ve sanatçı Nezahat Candoğan kadınlar için birbirinden güzel türküleri seslendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.