Kadın Meclisinden Çocuk ve Ebeveyn Semineri

Kadın Meclisinden Çocuk ve Ebeveyn Semineri

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin sağlıklı bir toplum hedefiyle düzenlediği etkinlikler; çocuk ve ebeveynler arasındaki uyum, sorunlar ve çözüm yolları konusundaki seminer ile devam etti.

A+A-

Sağlıklı bir aile ve toplumsal yapı hedefiyle hareket eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, bilgilendirme eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Psikolog Cengiz Türkmen’in katılımıyla 23 Nisan Anaokulu velilerine yönelik, çocuk ve ebeveynler arasındaki uyum, yaşanan sorunlar ve çözüm yolları konulu seminer verildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin, vatandaşlardan gelen talebe göre seminer düzenlemeye devam edeceğini kaydeden Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, “Kadın Meclisi olarak sağlığa, eğitime ve özellikle kadınlarımızın bu konularda bilgilendirilmesine çok önem veriyoruz. Bunun için alanında uzmanlar ile birlikte seminerler düzenliyoruz. Bugün sizlerin talebi üzerine çocuk ve aile ilişkilerini ele alıyoruz” dedi.

Bağımlı çocuk nasıl olur?

Seminerde aile bireylerinin çocukların sadece gelişiminde değil hayatlarının her aşamasında etkili olduğunu ifade eden Psikolog Cengiz Türkmen, anne ile çocuk arasındaki güven ilişkisini anlattı. Türkmen, “Anne, çocuğun ihtiyaçlarını yeterince ve zamanında karşılamışsa bu çocuk güvende olur. Eğer ihtiyaçlarının fazlasını çocuğa verdiyse bu çocuk ileride bağımlı bir çocuk olur. Bu yüzden çocuk okula başladığında anne ve babadan ayrılma travması yaşıyor. Halbuki anne, çocuğun ihtiyaçlarını yeteri kadar karşılasa, bu çocuk ileride ayrılığı problem etmeyecek. Bir Kızılderili atasözü der ki; ‘Çocuklar sizin ayak izlerinizi takip eder, sözlerinizi değil” diye konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.