Kanserden Korunma Yolları Anlatıldı

Kanserden Korunma Yolları Anlatıldı

Acıpayam   Toplum Sağlığı Merkezi, Acıpayam Kapalı Pazar Yerinde  stant açarak vatandaşları prostat kanseri konusunda bilgilendirdi.

A+A-

Acıpayam Toplum Sağlığı Merkezi sağlık çalışanları, prostat kanseri konusunda erkekleri bilgilendirmek amacıyla Acıpayam Kapalı Pazar Yerinde stant açtı.Özellikle 40 yaşından sonra yakalanma riski yüksek olan prostat kanseri konusunda vatandaşlar broşür dağıtılarak bilgilendirildi.Standa gelen kadınlar bir taraftan meme kanseri konusunda, bir taraftan da prostat kanseri konusunda bilgi aldı.

 

Türkiye'de prostat kanserinin ikinci sırada görülen bir kanser çeşidi olduğunu belirten Acıpayam Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, özellikle 40 yaşından sonra kanserin görülme riskinin daha yüksek olduğunu dile getirdi.

 

 Erkeklerin en büyük korkusunun prostat kanseri olduğunu dile getiren yetkililer  "Belirtileri, sıkça idrara çıkma, gece idrara çıkma, zor, kanlı idrar yapma ve kanlı menidir. Eğer bu yakınmalardan birisi varsa en kısa zamanda bir üroloji doktoruna görünmesi gerekir. Prostat kanseri erken tanı konulabilen ve tedavi edilebilen bir hastalıktır. Hastanın veresine ve özelliklerine göre farklı tedavi seçenekleri mevcuttur. Yüksek riskli hastalarda erken tedavi hayat kurtarıcıdır.

 

Prostat kanseri riskinin azaltılması hakkında bilgiler veren yetkililer,  riski azaltılmasındaki en önemli etkenin sağlıklı beslenme ve spor yapma olduğunu,  40 yaş üzeri erkeğin mutlaka yılda birkaç defa üroloji doktoruna giderek, prostat kanseri testi yaptırması gerektiğini ifade ettiler.

 

Acıpayam Toplum Sağlığı Merkezinde  çalışan  hemşireler  Huriye Zeren, Emine Gedikoğlu ve Nagihan Selek, Acıpayam Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.